Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Anička Marešová: „Věřím, že to s holkami proti Tigers dotáhneme do vítězného konce

Kdo je Anička Marešová mimo florbalové mantinely?
Studuji na gymnáziu Postupická, kde doufám letos úspěšně odmaturuji, po škole bych chtěla jít studovat speciální pedagogiku. Ráda chodím po horách, lyžuji a cestuji, i když na to není mimo florbal moc času.

V Bohemce máš taky bráchu Jonáše. Sleduješ jeho kariéru a podporujete se navzájem?
S bráchou máme už od mala výborný vztah. Florbal jsem začala hrát vlastně díky němu a vždycky jsme se navzájem podporovali a chodili se dívat na zápasy. Po 11 letech hraní to je ale poprvé, co jsme spolu v jednom klubu a to nás ještě více spojilo. Ve florbale, ale i mimo něj je pro mě brácha hodně velká opora.

Kromě jiného trénuješ také kroužek hluchoněmých dětí. Jak tě tato práce naplňuje?
Kroužek s dětmi je super a děti jsou strašně fajn. I díky téhle zkušenosti jsem se rozhodla v tom pokračovat a jít na vysokou kde bych se mohla dál věnovat dětem s tímto hendikepem.

Letos hraješ soutěž žen i juniorek. Kde vidíš hlavní rozdíly těchto soutěžích?
Největší rozdíl bych asi viděla v celkovém tempu hry. Extraliga je náročnější jak fyzicky, tak ale i psychika zde hraje větší roli. Více se od hráček očekává, což znamená, že i my samy tomu musíme dávat více než v mládežnických kategoriích.

Momentálně hraješ na centru s Hankou Polákovou a Adélou Bočanovou. Jaké to je, hrát s největšími ikonami klubu?
Je to neskutečné zkušenost! Áďa s Háňou jsou výborné hráčky, se kterými je radost hrát. Trvalo mi, než jsem si zvykla na jejich hru a pořád tam je hodně věcí co vylepšovat, přece jenom jsou spolu už hodně sehrané a člověk se musí více přizpůsobit jejich hře. Mám se od nich co učit a jsem ráda, že právě od těchto dvou hráček můžu získat nové zkušenosti.

O víkendu vás čekají hráčky Tigers, jak se těšíš na souboj se svým bývalým klubem?
Těším se moc. Bude to proti Tigers druhý zápas v této sezóně, takže už to pro mně nebude tak zvláštní hrát proti holkám se kterými jsem hrála od dětství, ale i tak to bude výjimečný zápas, ve kterém bude muset jít kamarádství na chvíli stranou.

Naposledy si jim vstřelila branku a pomohla k vítězství, jak dopadne zápas tentokrát a kolik dáš gólů?
Budeme mít výhodu díky předchozímu zápasu, který dopadl v náš prospěch. Jak znám ale Tigers, tak budou hodně nahecované a porazit je nebude lehké. Věřím ale, že to s holkami dotáhneme do vítězného konce a já nějakou tou brankou snad také přispěji k vítězství Bohemky.

Související utkání

Utkání - Ženy A
1.3.2020, SH Děkanka
Bohemians
4:3
0:1, 3:2, 1:0
Tigers

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians