Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kuba Zavřel: Je důležité na sobě makat a hlavně se tím bavit.

Proti Švýcarsku jsi obdržel jen 4 branky. Jak hodnotíš svůj výkon?
Svůj výkon hodnotím asi klidně, i když tam byly tak 2 góly, které jsem nemusel dostat. Každopádně si myslím že 4 góly na mezinárodní úrovni nejsou špatné a jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu k výhře.

V týmu byl s tebou i Tomáš Otcovský, Jan Malič a Michal Vojtíšek. Jak se ti hraje, když máš před sebou kluky se kterými hraješ v klubu?
Tak určitě se mi s klukama hraje dobře, jde hlavně i o komunikaci na hřišti, jsme na sebe zvyklí a víme, co jeden od druhého můžeme očekávat, takže komunikace je pak daleko lehčí než s ostatními lajnami, ale to je jenom o zvyku. Myslím si ,že každý z výše kluků odehrál výborný zápas proti Švýcarsku, až na Maliče, který mi dal jeden ze 4 gólů. 

Co tě nejvíce překvapilo na soupeřích? 
Na Švýcarech mě nepřekvapilo asi nic. S dost podobným výběrem Švýcarska jsme hráli na Finském EFT, takže jsem od nich čekal podobný výkon jako ve Finsku, až na to že tam teď měli skvělou domácí atmosféru, která si myslím, že jim dost pomáhala. Finsko mě překvapilo ve všech ohledech, ať už co se týče rychlosti, střelby, přehledu nebo třeba důrazu. Máme na čem pracovat, abychom se vyrovnali Finsku a Švédsku.

Jakou radu by jsi doporučil mladším brankářům?
Nevím, jestli já jsem zrovna ten pravý, abych někomu něco doporučoval, ale určitě na sobě makat a hlavně se tím bavit. Myslím si ze brankářská akademie na Bohemce je skvělou příležitostí, jak zdokonalit své brankářské schopnosti a posunout se dál. 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians