Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Lucie Hernandezová: Cílem sezóny je jednoznačně medaile!

1) Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?

Tak dosavadní průběh sezóny hodnotím určitě pozitivně. Oproti minulé sezóně si vedeme dobře v juniorkách a to samé i v dorostenkách, takže si nemám na co stěžovat.

2) Nastupuješ ve dvou kategoriích. V čem jsou největší rozdíly v soutěžích? A která tě více baví?

Největší rozdíl je asi úroveň florbalu a délka zápasu. Jak jsou v juniorkách týmy z celé republiky, na rozdíl od dorostenek, tak je zde více dobré konkurence. Baví mě obě kategorie, ale spíš právě ty juniorky.

3) Jaké máte cíle v letošní sezóně jak v dorostenkách, tak v juniorkách?

Tak v dorostenkách určitě získat nějakou republikovou medaili, nejlépe tu nejcennější. A v juniorkách projít aspoň prvním kolem playoff :D Ne, samozřejmě dostat se co nejdál to půjde.

4) Holky si tě v létě zvolili kapitánem. Co myslíš že bylo důvodem a co obnáší práce kapitána v týmu?

Popravdě moc nechápu proč jsem kapitán :D ale jsem tím poctěna a baví mě to. Jako správný kápo, bych měla podporovat tým a dovést ho co nejdál, ale moje práce je spis v rozcvičce a počítání při pyramidě.

5) Jaký je tvůj současný florbalový sen?

Současný florbalový sen. Asi hrát tak, aby mě to bavilo. Sem tam vyhrávat, a aby se na hřišti něco povedlo. Vyšší cíle si asi nedávám, abych pak nebyla zklamaná :D ale určitě bych se nezlobila zahrát si třeba někde v zahraničí.

6) V příští sezóně budeš mít možnost hrát ženskou extraligu, těšíš se na tu možnost?

Tahle možnost je velice lákavá, hrát extraligu je asi úplně něco jiného než hraju teď, takže pokud se podívám na hřiště, tak budu určitě ráda.

7) Kdybys sis mohla sestavit svojí ideální lajnu. S kým by sis chtěla zahrát ať už ze světa nebo z týmu?

Těžká otázka. Nemám asi konkrétní lajnu a lidi v ní, ale třeba s někým ze švédských nebo finských týmů by určitě nebylo špatné zahrát si.

8) Když není Luka na florbale, tak jaké jiné má zájmy?

Tak jelikož florbal zabírá poměrně velkou část mých koníčků, tak toho času moc není, ale když nejsem na florbale, tak jsem na volejbale a když ani tam ne, tak ve škole nebo s kámošema a rodinou. Nebo doma a koukám na telku :D

9) Věrní fanoušci ví, že už několik let hraješ volejbal. Jak zvládáš kombinovat oba sporty? A který ze sportů tě baví více?

Jojo, pravda. No, není to úplně lehký, toho času moc není a kolikrát se oba sporty vzájemně kryjí, takže uspořádat to nějak tak spravedlivě je docela těžký. Momentálně se více přikláním k florbalu.

10) Na dresu nosíš číslo 44 podle čeho?

Číslo 44 mám už od začátku co hraju florbal a jelikož jsem florbal začala hrát i kvůli dvojčátům Skalíkovým, a ty měly čísla 33 a 55, tak jsem vzala 44.

11) Na co by si pozvala diváky, aby se na vás přišli podívat?

Tak vrchol sezóny bude právě playoff juniorek, takže nás určitě přijďte podpořit na domácí zápasy.


    Dále čtěte

    Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians