Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Eliška Charvátová: Začátek sezóny se povedl, teď musíme pracovat dál

1) Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Průběh sezóny hodnotím velmi kladně. Začátek jsme skvěle odstartovaly výhrou nad, pro nás prokletými, Vítkovicemi na Štvanici a dále v nastávajících zápasech jsme potvrzovaly, že tato výhra nebyla pouhou náhodou. Vybudovaly jsme se tak do top 4, což bylo pro spoustu týmů velmi překvapivé. Nyní musíme dále tvrdě pracovat a navázat na úspěšnou první polovinu základní části, abychom si tuto pozici udržely.

2) V čem vidíš největší rozdíl oproti loňské sezóně, kdy se vám v juniorkách nedařilo?


Jako asi největší rozdíl vnímám to, že do naší kategorie přišla spousta nových tvářích, ať už holky, se kterými se už dlouho známe z mladších kategorií, tak i z jiných týmů, které náš kádr ,,osvěžily”. A přestože je nás podstatně víc, dokázaly jsme vytvořit dobře fungující tým a hlavně kolektiv.

3) Holky si tě v létě zvolili kapitánem. Co myslíš že bylo důvodem a co obnáší práce kapitána v týmu?


Asi hlavním důvodem bylo to, že umím dobře komunikovat, jak se spoluhráčkami, tak i s trenéry. Nemám s nikým žádný problém a kdykoliv se vyskytne nějaká potíž či spor, snažím se ho hned řešit a danému člověku pomoct, jak na hřišti, tak i mimo něj. Co se týče mé práce, tak je to těžší než se zprvu zdá. Kapitán musí tým vést, vyburcovat ho, stmelit, ale někdy i seřvat, když je potřeba. Umí to být i docela náročný. Kromě toho mám ještě na starosti rozcvičky před zápasy.

4) Jaký je tvůj současný florbalový sen?

Momentálně asi vyloženě žádný konkrétní sen nemám. Spíše si užívám nynějších chvíle, této sezóny a toho, že mě stále florbal baví. Mým snem je hrát tento sport tak dlouho, jak mě to bude bavit.

5) Kdybys sis mohla sestavit svojí ideální lajnu. S kým by sis chtěla zahrát?

Levé křídlo: Galante Carlström
Centr: Nico Salo
Pravé křídlo: Alexander Rudd
Levý obránce: Krister Savonen
Pravý obránce: Emil Johansson
Gólman: Eero Kosonen

6) Když není Knedlík (přezdívka Elišky) na florbale, tak jaké jiné má zájmy?


Když nejsem na florbalu (což se v mém volném čase stává zřídka), tak trávím čas se svými přáteli a nebo se věnuji kreslení či výtvarné tvorbě celkově, které se již věnuji odmala.

7) Věrní fanoušci si tě pamatují především pro tvoje úpravy fotek. Je nějaká, na kterou jsi opravdu pyšná? Kde čerpáš inspiraci?


Na kterou jsem pyšná? To těžko říci. Vždy jsem nejraději za ty, které vykouzlí nejvíce smíchu. Možná ta, kterou jsem udělala, jako upoutávku na zápas s Ostravou, ta s mašinkou (ti, co viděli, vědí), mám s ní spojené pěkné vzpomínky, jelikož byla reakcí na pozitivní událost, což u mých fotomontáží nebývá až tak tolik zvykem. A má inspirace? Prostě život a náhodné asociace kolem mě.

8) Na dresu nosíš číslo 92 podle čeho?

Když jsem si měla tehdy vybrat číslo dresu, tak už 12 (dle mých narozenin) byla obsazená, tudíž jsme dala dohromady měsíc a rok svého narození a skomolila z toho 92, která mi zůstala až doteď.

9) Na co by jsi pozvala diváky, aby se na vás přišli podívat?

Rozhodně na kvalitní hru, kde padá spousta gólů, a která vás bude bavit nejen hrou, ale i atmosférou díky našim skvělým stálým divákům.


Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians