Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kapitánka Poláková dovedla klokanky k vítězství nad Tatranem

Obě klíčové hráčky byly navíc před utkáním oceněny, když přebraly individuální ceny za dosažené milníky. Kapitánka Hana Poláková překonala metu 300 vstřelených branek a její mladší kolegyně z útoku Adéla Bočanová vstřelila 200 branek. A svou důležitost ukázaly obě hráčky i v následném derby.

To pro klokanky nezačalo vůbec dobře. Ve 22. vteřině šel Tatran do vedení a náš extraligový tým se dlouho oklepával z nevyvedeného vstupu do utkání. Odpověď našel až s koncem 16. minuty, kdy srovnala právě Poláková a během dalších dvou minut přidaly dva gólové zásahy Bočanová s Reischlovou.  

Klokanky bohužel neudržely klid na svých hokejkách a zbytečnými chybami pouštěly Tatran do útoku. Ten toho dokonale využil a ve 26. minutě byl Tatran opět ve vedení 3:4. 

Hrál se velmi pohledný florbal nahoru dolů, který bavil, ale když ve 36. minutě odskočil Tatran do dvoubrankového vedení, musela za záchranou brzdu zatáhnout ještě ve stejné minutě Eliška Reischlová a na tabuli po její přesné trefě svítil stav 4:5. Ten vydržel i do konce druhé dvacetiminutovky.

I poslední část připomínala jízdu na horské dráze. Poláková dvěma zásahy otočila na 6:5, Tatran za dvacet vteřin kontroval vyrovnávající brankou na 6:6 a posledních 10 minut bylo drama se vším všudy. A nakonec i se šťastným koncem pro domácí. Poláková v čase 52:40 opět poslala klokanky do vedení, o dvě minuty později doklepla Bočanová do prázdné branky pohlednou akci a jelikož se Tatran prosadil už jen jednou, tak všechny 3 body zůstaly doma.

Klokanky tak po předchozí prohře s Vítkovicemi zvládly těžký úkol a nyní se budou chystat na další těžké utkání. V neděli 6.10. je čeká souboj s Chodovem.

Komentář trenéra domácích Tomáše Grigara: Jsme rádi za tři body, které si myslím byly zasloužené. Loni byly problémem třetí třetiny teď spíše vstupy do třetin. Čeká nás ještě stále dost práce především v založení. Gratulace juniorkám do Brna ke třem bodům a divákům za podporu. Dneska dobrý týmový výkon.

Komentář trenéra hostí Roberta Nováka: Zápas jsme si prohráli samy díky neproměňování šancí a individuálním chybám. Máme co zlepšovat, děkujeme soupeři.

SESTŘIH BRANEK:

OHLASY PO UTKÁNÍ:

FbŠ Bohemians - Tatran Střešovice 8:7
branky: 
16. Hana Poláková, 17. Adéla Bočanová, 18. Eliška Reischlová, 36. Eliška Reischlová, 47. Hana Poláková, 48. Hana Poláková, 53. Hana Poláková, 55. Adéla Bočanová - 1. Karolína Vachušková, 20. Karolína Vachušková, 23. Tereza Bystrianská, 26. Karolína Vachušková, 36. Barbora Zabavská, 49. Veronika Kopecká, 56. Markéta Prontekerová; rozhodčí: Jiří Jelínek - Josef Libecajt; vyloučení: 1:2; využití: 0:1; diváků: 110; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 15 - Eliška Drbalová 22; po třetinách: 3:2, 1:3, 4:2;

Související utkání

Utkání - Ženy A
29.9.2019, SH Děkanka
Bohemians
8:7
3:2, 1:3, 4:2
Tatran
Utkání - Ženy A
6.10.2019, SH Jižní Město
Chodov
14:0
1:0, 5:0, 8:0
Bohemians

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians