Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
FLORBALOVÁ ROKYTNICE 2019: DEN DRUHÝ!

Je neděle 21.července a hodiny v Rokytnici nad Jizerou ukazují 7:30. Před hotelem Krakonoš už čeká kondiční trenér Christian a vyhlíží své Klokany. Přichází první z nich. O chvíli později doráží i zbytek a ranní rozcvička může začít. Naplánován je výběh do kopce. Rázem jsou všichni probuzení a makají, jak se dá. Po rozcvičce je ale čeká zasloužená odměna.

O půl hodiny později se na vlastní rozcvičku vydávají nejstarší účastnící pod dohledem svých trenérů. Ale ani oni se nevyhýbají běhu do kopce, který zakončují týmovou hrou.

Po krátkém odpočinku najíždí každý tým na svůj tréninkový plán. Začínáme od našich nejmenších elévů, kteří se přesouvají ihned do haly. Trenéři se zaměřují na rozvoj herních činností jednotlivce a učí Klokáňata driblink, vedení míčku a přihrávky. Trénink zakončují hrou. Část dne patří i pohybovým hrám, které probíhají venku. Jejich cílem je rozvoj pohybových schopností a dovedností v dalších sportech.

Mladší žáci se po ranním výběhu přesouvají ven. Zaměřují se na cviky pro posílení nohou a zlepšují svou koordinaci. Ještě před obědem vyráží do haly a pilují především techniku střelby a hru na malém prostoru. Po obědě a polední pauze je opět čeká trénink, ve kterém tentokrát zlepšují přihrávky v pohybu a střelbu bez přípravy po přihrávce. Schyluje se k večeru a Klokani rozehrávají florbal na velkém hřišti.

Hře v útoku a kombinaci reakce a rychlostní vytrvalosti se ihned po snídani věnují starší žáci. Na tyto cvičení se zaměřují v průběhu celého dne a zakončují svůj den povídáním o taktice a různými pohybovými hrami. Mezi nimi je dnes nejvíce vidět oslavenec Filip Vágner, kterému přejeme VŠECHNO NEJLEPŠÍ.

Dorostenci a junioři zahajují svůj dopolední program kondičním tréninkem. Věnují se celkem třem oblastem, a to rychlosti, síle a vytrvalosti. Jako první je čekají sprinty. Na ně navazují skoky do dálky, angličáky, dynamickými kliky, výpady s výskokem a dřepy s výskokem. Trénink s Christianem uzavírá pětikilometrový výběh. Berou si věci a přesouvají se do haly, kde trénují a nacvičují obranu. Dnešní program zakončují týmovými soutěžemi a fotbálkem.

 Video z dnešního dne:


Sledujte nás na Youtube, Facebooku a Instagramu, kde každý den naleznete report z programu daného dne.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany