Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
EXTRALIGOVÝ TÝM ŽEN V LETNÍ PŘÍPRAVĚ

Pondělí 20. května patřilo oficiálnímu zahájení letní přípravy ženského „A týmu“, které proběhlo v nedaleké restauraci Arrosto na Praze 4. Za přítomnosti realizačního týmu a všech hráček proběhla krátká prezentace, kde trenéři představili své plány a vize do dalšího roku.

REALIZAČNÍ TÝM

Florbalovým trenérem extraligového týmu do příští sezóny bude Tomáš Grigar.

Vedoucím družstva zůstává i nadále Tereza Blažková, která bude zároveň působit i na pozici trenéra.

O zdraví a prevenci hráčů se postará nově BOHEMIA FYZIO.

A na pozici asistenta trenéra a kondičního trenéra bude působit naše nová posila až ze Španělska Morcillo Gallardo Christian. „Jednoznačně je to v mojí dosavadní trenérské kariéře jedna z největších výzev. Cítím velkou motivaci a jsem připravený odevzdat klubu to nejlepší. Mám podobné výzvy rád a jsem obrovsky pyšný na to, že jsem se mohl stát členem Bohemácké rodiny.“ těší se z působení v Bohemce Christian.

MINULÁ SEZÓNA

Sezónu 2018/2019 zahájil ženský „A“ tým již po třetí na CEVRO INSTITUT OPEN AIR, tentokrát proti týmu Tatran Střešovice, nad kterým zvítězil 8:4. Před Vánoci sehrály proti Panthers Praha charitativní utkání ve spolupráci s nadačním fondem Pramen pomoci. A stejně jako v předchozích sezónách ani tentokrát nechyběly v PLAY-OFF, kde je čekala repríza loňského čtvrtfinále pro 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE. Bohužel znovu se pro ně stal tento tým osudným a ukončil jim cestu v play-off.

SLOŽENÍ TÝMU

V týmu nadále zůstávají hlavní opory jako Hana Poláková, která bude i do příští sezóny působit v roli kapitánky. Dále útočnice Adéla Bočanová, obránkyně Eliška Vrátná a gólmanka Daniela Kreisingerová. Otevřena je i možnost zapojení některých juniorek.

LETNÍ PŘÍPRAVA

Klokanky trénují čtyřikrát týdně a zaměřují se jak na vytrvalost, sílu, tak i rychlost. To potvrzuje i trenérka Tereza Blažková: „V téhle části sezóny je pro nás pochopitelně priorita v nabírání kondice. Kromě základních složek vytrvalosti, rychlosti a síly se zaměřujeme hodně na věci, které nás v předchozí sezóně trápily – především je to reakce, změny směru a také samotná aplikace rychlosti do florbalových her a cvičení s hokejkou!

V rámci letní přípravy čeká ženský „A“ tým každoroční soustředění v Rokytnici, poté se v první půlce ukáží na turnaji Czech Open 2019. Na konci srpna se na domácí půdě představí na turnaji Prague Challenge 2019 a sezónu zahájí utkáním proti Panthers Praha na pražské Štvanici v rámci 4. ročníku CEVRO INSTITUT OPEN AIR.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany