Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
STARŠÍ ŽÁKYNĚ VÍTĚZKAMI NMČR

O víkendu 14. až 15. června sportovní hala v Kunraticích hostila neoficiální mistrovství ČR starších žákyň, kam se hráčky v zelenobílých dresech vydaly v roli obhájkyň loňského titulu.

Za obhajobou vykročily opravdu dobře! Během pátku a soboty odehrály základní část a po těchto dvou dnech byly nejlepším celkem základních skupin. Ve skupině B si připsaly tři výhry a bod ztratily pouze v úvodním zápase proti Tigers, se kterým remizovaly.

Vysokou výhru si připsaly i ve čtvrtfinálovém utkání proti České Lípě, když zvítězily poměrem 13:2. Výhra je tak posunula do nedělního boje o medaile.

V semifinále je čekalo repete zápasu proti Tigers, kde skóre utkání otevřela do té doby nejproduktivnější hráčka turnaje Karolína Mezerová, která se v zápase trefila ještě podruhé a přispěla k výhře 5:3 a postupu do finálového zápasu.

Ve finále na Klokanky čekal pražský tým Florbal Chodov, který zápas rozehrál mnohem lépe než jejich soupeřky. Po úvodní chybě hráček v zelenobílých dresech a dvou střelách chodovské Lucie Bohumínské rázem Klokanky prohrávaly 1:3 a mohlo se zdát, že finále je ztracené. Děvčata ale předvedla neskutečný obrat a zásluhou výborné gólmanky Elišky Koželuhové a hattricku Emilie Skalíkové se mohla radovat z vítězství!

Holky gratulujeme!!!

Autor fotografií: Otakar Prášek

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany