Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Superligový tým zahájil přípravu na novou sezónu!

Zahájení sezóny proběhlo v neděli 19. května ve večerních hodinách. Setkání celého týmu bylo naplánováno v příjemné restauraci Arrosto na Vyšehradě, kde proběhla zahajovací večeře za účasti kompletního hráčského i realizačního týmu. Během večera byli hráči informováni krátkou prezentací o změnách a plánech v nadcházející sezóně a představeni byli i noví členové realizačního týmu.

REALIZAČNÍ TÝM

Superligový tým se bude i nadále připravovat pod vedením hlavního trenéra Michala Jedličky.

Nově do realizačního týmu přichází navrátilec Martin Forman, který bude působit v pozici asistenta trenéra. „Na sezónu 2019/2020 se velice těším. Jsem rád, že po mnoha letech u mládeže jsem dostal šanci působit u mužské kategorie. I přes to, že řadu kluků dobře znám, je to pro mě velká výzva.“ těší se Martin Forman.

Spolu s ním na pozici asistenta nadále zůstává Marek Brosch. O organizační věci a pohodlí celého týmu se bude jako doposud starat Václav Slavík.

Kondici a fyzičku hráčů bude mít nově na starosti dvojice Ladislav Jenšík a Marcel Vítek. „Profesionálním trenérem jsem už 8 let a věnoval jsem se profi sportovcům i amatérům. Momentálně spolupracuji například s Lukášem Rouskem (Sparta Praha). Stále jsem aktivním hráčem Prague Black Panthers (americký fotbal),“ představuje se Ladislav.  „S tréninky mi pomáhá kolega Marcel Vítek, který pracoval přes 9 let v Austrálii jako crossfit trenér, čemuž se věnuje i nyní a vede soukromé hodiny v Committed South.“ dodává.

LOŇSKÁ SEZÓNA

Sezóna 2018/19 přinesla opět plno zážitků. Klokani základní část zahájili zápasem proti Tatranu pod širým nebem na CEVRO INSTITUT OPEN AIRU, odehráli televizní zápas před Vánoci proti Spartě a v posledním zápase základní části bojovali proti SKV o postup do play-off. Vítězství nad Vinohrady znamenalo, že ani pošesté v řadě nechyběli v play-off. Stejně jako v roce předešlém se ve čtvrtfinále utkali s týmem ACEMA Sparta Praha. A ačkoliv jejich ambice na postup do semifinále byly velké, ani tentokrát se jim nepodařilo přejít přes pražského rivala a jejich cesta skončila opět ve čtvrtfinále.

ZMĚNY V TÝMU

Připravit se můžete i na pár změn v týmu, kam se po roce ze Švýcarska vrací útočník Jakub Šárka. Znovu v dresu zelenobílých uvidíme po zranění i útočníka Vojtu Bagina. A nově se v superligovém dresu představí talenti českého florbalu Filip Forman a Matěj Pěnička, kteří doposud zářili v juniorském týmu.

„Jsem velmi rád, že se do týmu vrátili starší kluci, ať už po dlouhém zranění či po návratu ze zahraničí. Stejně tak mě těší, že už do týmu po odpočinku naskočili s velkou chutí i reprezentanti! Myslím si, že máme do nadcházející sezóny silný tým, a to jak hráčský, tak realizační. Všichni jsme začali tvrdě pracovat a věříme, že to přinese ovoce.“  konstatoval nový asistent trenéra Martin Forman a dodal: „Za jeden z hlavních klíčů k úspěšné sezóně považuji propojení všech věkových skupin v týmu jak v herním, tak týmovém pojetí. Vzhledem k tomu, že se i navzdory věkovým rozdílům, kluci nepotkali poprvé v životě, tak věřím, že se nám povede tento faktor přetavit ve výjimečnou týmovou dynamiku a sebevědomí.“

Naopak do příští sezony se již nezapojí odchovanec klubu a kapitán z poslední sezóny Tomáš Kindl, který v Bohemians florbalově vyrůstal už od roku 1999. V superlize za tým FbŠ Bohemians nasbíral celkem 149 kanadských bodů a za jeho odvedenou práci mu patří obrovské poděkování od celého klubu.

LETNÍ PŘÍPRAVA

Letní příprava na nadcházející sezónu je tak v plném proudu a je velmi rozmanitá. Muži pilně trénují čtyřikrát až pětkrát týdně. „Dvakrát týdně se zaměřujeme na atletický trénink, dvakrát týdně máme posilovnu a o víkendu se zaměřujeme na dynamiku na schodech. V tréninku se soustředíme především na zlepšení držení těla a posílení Coru, výbušnost a plyometrická cvičení, která vedou celkově ke zvýšení dynamiky hráče. Hodně se věnujeme i mobilitě kloubů a zvyšování funkčního rozsahu, a to celé po dobu dvou měsíců.“ shrnul letní přípravu kondiční trenér Ladislav Jenšík.

V rámci letní přípravy čeká Klokany nejprve na konci června domácí turnaj Prague Challenge 2019, kde budou již podruhé obhajovat první místo. Poté se během prázdnin představí na Czech Openu. A následovat bude zahraniční výjezd na mezinárodní turnaj do švédského Falunu, kde se střetnou se světovou špičkou. Jako vrchol bude zahájení základní části Tipsport Superligy na již 4. ročníku Cevro Institut Open Air 2019.

„Přípravu máme velmi rozmanitou a vyvrcholí turnajem ve Falunu, kde se střetneme s úplnou špičkou. Bude to pro nás tvrdé a nekompromisní zrcadlo, ale chceme předvést kvalitní výkony a celý výlet si užijeme dosyta. Za sebe přeji celému týmu fajn sezónu od nejmenších po největší! Přijďte se kouknout na Děkanku už na Prague Challenge. Popřípadě pak v září, to už se tam snad bude dát nadechnout,“ komentuje a zve fanoušky a příznivce Bohemians Martin Forman.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians