Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Christian Morcillo Gallardo: Bohemku zná ve Španělsku hodně lidí

Christiane, přicházíš na nově vytvořenou pozici. Popiš nám svůj příběh?

Pocházím z jihu Španělska, konkrétně ze Sevilly. Tady jsem také vystudoval obor sportovních věd a na závěr studia se přesunul do Norska, kde jsem se poprvé více setkal s florbalem a začal se rozvíjet ve více oblastech. Po návratu do Španělska jsem začal pracovat jako kondiční trenér pro atlety, cyklisty a pracoval jsem na sevillské univerzitě jako učitel kolektivních sportů. Pak jsem se přestěhoval do Prahy a začal se živit jako osobní trenér a instruktor. Před Vánoci jsem ještě odjel na 3 měsíce do Dubaje, kde jsem se také živil sportem, ale nyní už se plně věnuji práci v Bohemce.

Co jsi věděl o Bohemians před začátkem svého angažmá?

Bohemka je u nás hodně dobře známá. Je to hlavně kvůli legendárnímu Antonínu Panenkovi, jehož fotbalové umění proslavilo klub Bohemians až ve Španělsku.  Hodně lidí si s touhle sportovní značkou dokáže spojit zelenobílé barvy a věrné fanoušky.

Jaká jsou tvá očekávání?

Jednoznačně je to v mojí dosavadní trenérské kariéře jedna z největších výzev. Cítím velkou motivaci a jsem připravený odevzdat klubu to nejlepší. Mám podobné výzvy rád a jsem obrovsky pyšný na to, že jsem se mohl stát členem Bohemácké rodiny. Věřím, že přispěji k tomu, abychom vychovávali hráče na vysoké sportovní úrovni s hladem po vítězství.

Jak se ti líbí v Praze?

Od chvíle, co jsem přijel, tak jsem si Prahu zamiloval. Zbožňuju svůj život v Čechách a moje práce je toho součástí. Práci v Bohemce beru jako další krok v mém životě tady a jsem na to neskutečně hrdý.

Práce ovšem není všechno. Prozraď nám, co děláš ve volném čase.

Jasně, mám rád cestování a samozřejmě sport. Ten je pro mě vším a tvoří vlastně můj život. Trénuju a soutěžím už odmala. Kromě aktivního pohybu na sport samozřejmě taky rád koukám, nebo o něm čtu a když spím, tak o něm samozřejmě i sním. Je to moje práce, koníček a vášeň. Jeho význam, prospěch a historie mi dodávají energii.

Vítej v Bohemce!


Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians