Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kuba Zavřel: Je to opravdu dobrý pocit dostat se do jakékoliv reprezentace.

Kubo, mohl bys nám říct něco o sobě? Jak dlouho hraješ florbal a co děláš ve svém volném čase?

Ahoj, je mi 16 let, studuji OA Kollárova ve 2. ročníku a již cca šestým rokem se věnuji florbalu. Svůj volný čas rád trávím s kamarády, jak už ze školy, tak i z florbalu. Rád si zahraji jakékoliv míčové hry, ať už fotbal, či třeba basketbal. Dost často se ale taky po škole prospím. Mezi mé oblíbené aktivity také patří hraní videoher s kamarády.

Jsi odchovancem Bohemky, je to tak? Proč sis vybral právě tento klub?

Je to pravda, tento klub jsem si nevybíral nějak specificky. V páté třídě na základní škole přišel ke mně do třídy kluk, který v tu dobu hrál za FbŠ a florbal mě v tu dobu neskutečně bavil, a tak jsem se rozhodl, že to půjdu zkusit na Bohemku. Začínal jsem v "béčku", kde jsem trénoval pod vedením Martina Formana a později si mě vytáhl trenér Michal Jedlička do "Áčka". No a teď jsem tam kde jsem.

Před námi je mezinárodní turnaj v Chomutově. Popiš nám, jaký si měl pocit, když si se dozvěděl, že si se dostal do nominace U17 do Chomutova? Konkrétně mezi dva nominované brankáře.

Tak určitě je to opravdu dobrý pocit se dostat do jakékoliv reprezentace, ať už U17, U19 nebo mužská repre. Myslím si, že dostat se do repre je asi snem každého florbalisty, který to chce někam dotáhnout. Doufám že se v Chomutově uvedu v dobrém světle. :)

Je to tvoje první účast v reprezentačnímu týmu?

Ano je to moje první reprezentační účast.

Čekal si, že se dostaneš do nominace?

Neřekl bych ani, že jsem to nějak čekal, spíš jsem v to nějak doufal. Konkurence mezi ostatními gólmany byla opravdu veliká a jsem rád, že pravě já jsem se dostal do finálové dvojice.

Na co se těšíš nejvíc?

Nejvíc se asi těším, že si vyzkouším hrát na mezinárodní úrovni. Sice jsem byl už na stáži v "Éře", ale tohle, to si myslím, že bude zase něco jiného a posune mě to zase někam dál.

Máte za sebou teprve pár tréninků, jak je zatím hodnotíš a jak hodnotíš celý tým?

Celý tým hodnotím pozitivně, máme tam určitě spoustu dobrých kluků, ale musím říct, že mi tam určitě chybí pár velice kvalitních hráčů a opravdu nechápu jak tam nemohou být. Nechci zmiňovat jména, ale myslím si, že dost lidí bude vědět, o kom mluvím. Celkově si ale myslím, že jsme se sešli jako dobrá parta kluků a věřím, že si na turnaji povedeme dobře.

Národní výběr U17 čekají historicky první zápasy, které sehrají na soustředěný v Chomutově. Jak vidíš Vaše šance?

Naše šance vidím kladně a myslím, že bychom na turnaji mohli podat dobré výsledky. Asi tam bude určitě nějaká nervozita, ale myslím, že po pár zápasech opadne. Hrajeme proti Švýcarsku a Finsku oba výběry jsou U16, ale myslím, že budou dobře sehraní, protože jak můžu říct sám, tak třeba ve Finsku se pracuje s mládeží velmi dobře už od opravdu mladých ročníků, zatímco tohle budou první zápasy naší U17 a vůbec úplně první turnaj.

Kubovi děkujeme za rozhovor a přejeme mu spoustu úspěchů, ať už na mezinárodním turnaji v Chomutově, tak v budoucnosti!

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany