Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
VYBOJOVANÝ POSTUP DOROSTENEK DO PLAY-OFF

Takhle to zní oficiálně, ale my rodiče tomu říkáme „Předkolo Mistrovství České republiky“, protože to zní prostě lépe. V základní části tým FbŠ Bohemians skončil na 2. místě v kraji Praha a Středočeský kraj, a tak nám daný herní pavouk ukázal na 2. tým kraje Ústecko – Libereckého kraje – na tým Florbal Chomutov. V předkole se hrají vždy dva zápasy, v tomto případě dva podvečerní zápasy ve Sportovní hale Chomutov.

První zápas 

Bohemácká fandící klaka je na místě, první hvizd a uvidíme, kdo za hodinu bude blíže postupu na MČR. Zápas herně nic moc, pomalé tempo, holky si s povrchem moc nerozuměly – nutno dodat, že ani domácí slečny. Utkání občas připomínal hokej místo florbalu. Bystré oko Tomáše Dvořáka zjišťuje, že hřiště je poněkud menší než pravidla dovolují, trenéři okamžitě informují nezasvěcené rozhodčí a hřiště se musí zvětšit. Nemilé poznámky fanoušků Chomutova: „měli jste radši zůstat doma “, pražský kotel nechává být – hraje se dál. Druhá třetina ukazuje, kde byl zakopaný pes, holky hrají úplně jinak, je to jejich plocha a 3 góly jsou toho důkazem. Poslední třetinu pokračujeme v taktické hře a zápas končí 5:1 v náš prospěch.

Druhý zápas

Myšlenky, že tým Chomutova bude už z velkého hřiště unavený, byl mylný. První třetina skončila stejně jako v prvním zápase 0:0. Hrajeme ve stejném složení, nastala změna pouze v bráně, kde Elišku Koželuhovou vystřídala Anežka Bakočová. Ve druhé třetině jako by chytly chomutovské slečny druhý dech, začaly napadat více, běhaly a dotahovaly naše hráčky. Po druhé třetině svítí na velké tabuli nad hřištěm stav 3:3. Víme, že nesmíme prohrát o více než 4 branky, to snad zvládneme. Třetí třetina rozhodne – v jedné chvíli tým Chomutova vede už o 2 branky. Ne, to ne: „holky bojujeme “, je slyšet z řad fandících rodičů. Spousta šancí na straně Bohemky, ale brankářku ne a ne překonat, i když většinu míčků pouze vyráží a je tu prostor pro doraz, ale nedaří se. Prohráváme 6:7, tak skončit ale nechceme, bereme si 25 vteřin před koncem time. Holky dostávají jasné pokyny.  Zápas končí 7:7 a je jasné, že nejen holky, ale samozřejmě i trenéři a rodiče se podívají za tři týdny na MČR.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians