Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
DOROSTENCI JSOU MISTŘI ČR

Titul je náš! Naši dorostenci to dokázali. To byla zpráva, která nabourala nedělní pohodu a zlepšila náladu všem Bohemákům!

Zkrátka MČR se dorostencům jednoznačně vyvedlo. Celé to začalo začátkem víkendu v Ostravě, která se stala letošním místem pro tento boj. Dorostence A čekaly jako první dva čtvrtfinálové zápasy proti domácímu týmu FBC ČPP BYSTROŇ GROUP OSTRAVA. Kdo postoupí z tohoto souboje, o tom rozhodoval  součet vstřelených gólů v obou zápasech. Ačkoliv Klokani druhý zápas prohráli, jejich vysoká výhra 9:2 v prvním zápase rozhodla o jejich postupu.

Druhý hrací den na ně čekal zápas se Spartou, proti které předvedli opravdu soustředěný výkon a vyhráli nad svým soupeřem jednoznačně 6:1. Připravovat se tak mohli na finále o vysněný titul, kde se jim do cesty postavil pražský tým Chodova. V zápase se očekával tuhý boj, i když vzájemná bilance mluvila ve prospěch zelenobílých. „Chodov jsme v sezóně dvakrát porazili, takže si myslím, že i to nás hnalo dopředu.“ uvedl Filip Folauf, který zároveň dodal, že s Chodovem to nebyl rozhodně lehký zápas, i když víceméně jen bránil.

Touha získat titul ale byla obrovská. Motivaci k vítězství zmiňuje i střelec závěrečné branky v zápase Tomáš Otcovský: „Titul jsem moc chtěl, poněvadž jsme minulý rok vyhráli v juniorech a dorost mi chyběl v mé sbírce medailí.“  Dorostenci nakonec po vyrovnaném zápasu zvítězili 5:3 a mohli se tak radovat z vítězství!

Jak by shrnul celou sezónu, jsme se zeptali gólmana týmu Jakuba Zavřela: „Celkovou sezóna v dorostu, bych shrnul jako velmi úspěšnou, je to moje první zlato z dorostu a mám z toho velkou radost. V sezóně jsme se občas i trápili, ale na MČR se ukázalo, že máme svých kvalit a myslím si, že jsme nedali žádnému soupeři šanci. MČR mělo klidný průběh a s kluky jsme si to užili a jsem rád, že jsme tu sezónu úspěšně zakončili. Tímto bych chtěl klukům, trenérům a rodičům za celou dorosteneckou sezónu poděkovat, bylo to fajn.“


Dorostencům posíláme obrovskou GRATULACI a těšíme se na další úspěchy v příští sezóně!!!

Související utkání

Utkání - Dorostenci A
7.4.2019, SC Dubina Ostrava
FbŠ Bohemians DDM Praha 7
5:3
1:2, 2:1, 2:0
FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians