Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
ZPÁTKY V ČASE: KRYŠTOF KRBEC HODNOTÍ UPLYNULOU SEZÓNU

Kryštofe, před pár týdny Vám skončila sezóna. Jak bys celé Vaše působení zhodnotil?

Sezóna se hodnotí těžko, protože i přes špatnou základní část jsme mohli uvažovat o postupu do semifinále play-off. Před sezónou nám odešli dva klíčoví hráči, ale my i tak dokázali uhrát play-off . Pro mladé kluky to musela být velká škola. Určitě to byl důležitý krok do dalších sezón.

V základní části jste skončili na osmém místě a až do posledního zápasu jste bojovali o postup do vyřazovací části. Dokonce Vám hrozilo, že se letos do play-off vůbec nepodíváte. Čím to bylo? A jak velkou motivací bylo porazit tým SKV v posledním zápase?

Do začátku sezóny jsme nevstoupili moc dobře. V druhé části sezóny jsme se pochlapili a jarní část odehráli velmi slušně. Mnoho zápasů jsme letos prohráli v prodloužení, a proto jsme se i v posledním kole rvali o postup. Porazit SKV byla velká motivace. Byl to velmi těžký zápas, protože kluci z Vinohrad bojovali o místo zajišťující udržení v superlize. Naštěstí jsme tento zápas zvládli a prodloužili si tak sezónu.

Po roce si Vás do čtvrtfinále play-off znovu vybrala Sparta, jak moc je pro Vás zklamáním, že jste hráče v rudých dresech nedokázali porazit ani tentokrát a v sérii jste jim podlehli stejným poměrem jako loni 1:4?

Zklamání to bylo a stále je obrovské. Obzvlášť po vydařeném televizním zápase v základní části jsme si na ně věřili. Bohužel jsme 2 krát podlehli v nájezdech, a i přes všechnu naši snahu dokázali vyhrát pouze jeden zápas. Prohra bude bolet ještě dlouho.

Byly nějaké klíčové momenty, které rozhodly o negativním vývoji série? Které?

Určitě druhý zápas, který nám absolutně nevyšel. V ostatních zápasech jsme hráli se Spartou vyrovnaně. Někdy jsme byli i lepším týmem. Jak už jsem řekl, dva zápasy jsme prohráli na nájezdy a ty jsou 50:50. Určité taktické chyby se vyskytly, ale to už nezměníme. Snad se jich vyvarujeme příští sezónu.

Jaký zápas z uplynulé sezóny považuješ od Vašeho týmu za nejlépe odehraný?

Paradoxně zápas se Spartou v televizi. Kdy jsme přes všechna očekávání dokázali porazit rozjetou Spartu a ukázali jsme, že se s námi musí počítat.

Naopak jsou některé zápasy či momenty, které se Vám vůbec nepovedli?

Mezi nevydařené řadím zápasy prohrané v prodloužení. Například zápas v Otrokovicích a Pardubicích, kdy jsme v poslední minutě základní hrací doby inkasovali a následně ještě jednou tahali balón ze sítě v prodloužení.

Mohl bys nám přiblížit, co Vás teď po skončení sezóny čeká a jaký je Váš program?

Nyní máme volno. Jednou týdně se s kluky scházíme na ligu mistrů, jak my s oblibou říkáme fotbalu v našem provedení. Zbylé aktivity jsou zcela individuální.

Kdy Vám začíná příprava na další sezónu?

Příprava nám začíná na konci května.

Je něco konkrétního, na čem chcete jako tým zapracovat a do další sezóny zlepšit?

Cíle na další sezónu si stanovíme až v květnu před zahájením přípravy, takže můžu odpovědět jen za sebe. Za mě je to fyzická připravenost a zakončení. To nás v průběhu sezóny hodně zlobilo.

Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?

Aby nám drželi palce i dál a doufám, že zaplní halu až v září začne sezóna.

Kryštofovi děkujeme za rozhovor a těšíme se na další sezónu! Bohemka do toho!

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany