Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
ČIHÁK POSLAL KLOKANY DO PLAY OFF!

Odchovanec a obránce Pavel Čihák poslal v čase 58:13 svůj tým do play-off. Zápas proti Vinohradům byl jako na houpačce. Divákům nabídl spoustu gólových situací a napětí trvalo do posledních vteřin. Klokani v zápase drželi dvakrát třígólové vedení, ale ani jednou ho nedokázali udržet. Přesto na konci zápasu slavili!

Bohemka začala zápas velmi slibně, když po 10 minutách vedla na týmem SKV už 3:0. SKV na sebe ale nenechala moc dlouho čekat a v závěru třetiny se vytáhl vinohradský Petr Hartman, který svými dvěma přesnými střelami stáhl stav zápasu na rozdíl jednoho bodu.

Druhá třetina přinesla gólů méně a dopadla ve prospěch domácích. Stav utkání v polovině zápasu srovnal útočník SKV Martin Skřivánek. Zápas probíhal v rychlém tempu. A na konci třetiny během dvou minut přibyla branka na obou stranách. Do šaten se tak odcházelo s vyrovnaným stavem 4:4.

Gólová smršť, tak by se dala označit závěrečná třetina utkání, kdy se celkem sedmkrát slavila vstřelená branka. Střelbu odstartoval už po 27 vteřinách začátku třetiny osmnáctiletý útočník Patrik Šebek, který svými třemi góly poslal svůj tým do vedení 7:4 a připsal si hattrick v zápase. Fanoušci zelenobílých začali pomalu slavit. Zbývalo téměř šest minut do konce a zdálo se, že Klokani své vedení udrží.

V času 54:24 si tým SKV vyžádal time-out a rozhodl se odvolat svého brankáře. Domácí v šesti hráčích předváděli obrovský nátlak a během tří minut dokázali třígólový náskok svého soupeře smazat. Pro Klokany to byla obrovská studená sprcha a věděli, že jim zbývají poslední dvě minuty na vstřelení gólu, který jim zajistí play-off. Nervozita by se dala krájet. Klokani se však nesložili a stačilo jim 20 vteřin na vstřelení gólu. Po přihrávce Jakuba Buršík dokázal dostat míč za záda domácího brankáře Pavel Čihák, který se tak stal hrdinou utkání.

V zápase se svým výkonem zvýraznil i Matyáš Krebner, který si připsal 1+3 a výrazně přispěl k úspěchu svého týmu.

Komentář vedoucího domácích Michala Pazdery: "Výpadek v prvních deseti minutách, nevyužité přesilovky na začátku druhé třetiny a nekoncentrace na počátku třetí třetiny nás stálo poklidný konec sezony. Děkujeme skvělým divákům, rozhodčím a soupeři."

Komentář trenéra hostů Michala Jedličky: "Dnešní zápas jsme si užili, uvidíme, jak se nám bude usínat. Opět jsme zahráli dobře první a třetí třetinu, kdy jsme byli lepší a dominovali jsme utkání. Bohužel nám nevyšla druhá třetina a soupeřova powerplay, kdy soupeř vyrovnal na 7:7. Bylo důležité, že jsme se z toho nesložili a po pár sekundách jsme dali osmý gól, který pro nás měl cenu zlata. Děkujeme soupeři a divákům."

TJ Sokol Královské Vinohrady - FbŠ Bohemians 7:8

branky: 18. Petr Hartman, 20. Petr Hartman, 30. Martin Skřivánek, 38. Jan Svoboda, 56. Lukáš Lanc, 58. Lukáš Lanc, 58. Jan Svoboda - 4. Patrik Kieler, 7. Josef Juha, 10. Matyáš Krebner, 37. Pavel Čihák, 41. Patrik Šebek, 45. Patrik Šebek, 54. Patrik Šebek, 59. Pavel Čihák; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení:3 + Ondřej Stuchlík (SKV) 5:3; využití: 1:2; diváků: 265; zásahy brankářů: Petr Weissgärber 5 - Michal Kotouček 14; po třetinách: 2:3, 2:1, 3:4;

Související utkání

Utkání - Muži A
24.2.2019, TJ Sokol Vinohrady
Vinohrady
7:8
2:3, 2:1, 3:4
Bohemians

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians