Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
ZAČÍNÁ PLAY-OFF 2019!

Nedělní výběr soupeřů rozhodl o tom, že ženy se ve čtvrtfinále utkají s vítězem základní části 1. SC TEMPISH Vítkovice. Obávaný soupeř v ženské extralize, který v průběhu sezóny prohrál jediné utkání a na svém kontě má hned několik titulů včetně toho z minulého roku. Letos v lednu se účastnil i poháru mistrů, kde prohrál až ve finále.

Statistiky mluví jasně ve prospěch soupeře. Poslední roky držíme proti Vítkovicím negativní bilanci. Stejně jako letos i loni byly naším čtvrtfinálovým soupeřem, kde jasně dominovaly a vyhrály 4:0 na zápasy. Podíváme-li se do předchozích let najdeme však několik úspěšných sérií, které naše hráčky proti Vítkovicím zvládly. A tak nelze dopředu vyloučit, že se naše hráčky inspirují ve svých předchůdkyních a Vítkovice zaskočí.

Čtvrtfinále mezi FbŠ Bohemians vs. 1. SC TEMPISH Vítkovice startuje již příští víkend, kdy Klokanky sehrají první dva zápasy na půdě Vítkovic. Domácí zápasy sehrají o týden později v termínu 9.-10.3.

ČTVRTFINÁLE:

1. SC TEMPISH Vítkovice vs. FbŠ Bohemians

FAT PIPE FLORBAL CHODOV vs. Panthers Praha

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA vs. Tatran Střešovice

Ivanti Tigers Jižní Město vs. KM automatik FBK Jičín

Do poslední chvíle o postup bojoval i mužský „A“ tým a nervy to byly až do konce. Nakonec po boji zvítězil nad týmem SKV a jejich vítězství a prohra Liberce je posunula do play-off.

Výběr soupeřů mužské Tipsport Superligy pro play-off byl odstartován v neděli ve 20 hod a do čtvrtfinále si nás jako soupeře zvolila ACEMA Sparta Praha. Tým, který v letošní sezóně patřil k nejúspěšnějším celkům základní části, skončil na druhém místě a v očích mnoha lidí bude proti nám favoritem.

Opakovat se tak bude loňské čtvrtfinále play-off, ve kterém Klokani celkově podlehli Spartě 1:4 a našeho přemožitele následně v semifinále zastavila Mladá Boleslav. Ačkoliv postavení v tabulce a loňské čtvrtfinále mluví ve prospěch Sparty, musíme vzpomenout na rčení, že derby nemá favorita. O tom, že muži mohou hrát proti Spartě vyrovnanou sérii mluví i výsledek letošního posledního vzájemného utkání, kdy Bohemka přejela své soupeře jasnou výhrou 8:2.

Sledujte nás na sociálních sítích a na webu. Časy nejbližších utkáních přineseme již brzy!

ČTVRTFINÁLE:

Technology Florbal MB vs. PANTHERS OTROKOVICE

ACEMA Sparta Praha vs. FbŠ Bohemians

FAT PIPE FLORBAL CHODOV vs. FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA

1. SC TEMPISH Vítkovice vs. Tatran Teka Střešovice

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians