Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Mužský

V neděli čekalo mužský A tým důležité utkání proti Ostravě a hráči před sebou měli nelehký úkol: Porazit svého soupeře a přiblížit se tak postupu do play off.

Utkání začalo pro domácí tým velmi dobře. Skóre zápasu už po 21 vteřinách otevřel Jakub Buršík, po přihrávce Patrika Šebka. V sedmé minutě další gól přidal Patrik Kieler. Na hřišti probíhala hra v rychlém tempu, ale po vstřelení druhého gólu napadání hráčů Bohemians mírně polevilo. První větší únik hostů se povedl ostravskému hráči Zálesnému, který se v 19 minutě objevil před svatyní Hyršla. V tom je ale faulován domácími hráči a nařízeno je trestné střílení. Pro nájezd je vybrán Dominik Eichner. Ten ale míjí a domácí po první třetině odchází do šaten s vedením 2:0.

Druhá třetina je ale úplně jiným představením a domácí ve 24 minutě dostávají studenou sprchu. Ostravští hráči během 23 sekund dvakrát překonávají Tomáše Hyršla a vyrovnávají stav utkání na 2:2. Atmosféra hnedka začíná být zajímavější a vypjatější. Hra u mantinelů je důraznější a hráči po soubojích končí mimo hřiště. V polovině zápasu se ale opět opakuje situace z první třetiny, kdy domácí znovu faulují Zálesného. Tentokrát nájezd provádí Filip Hrabal a už úspěšně. Hosté otáčí skóre zápasu.

V poslední třetině se prosazuje domácí kapitán Tomáš Kindl, který ve vlastním oslabení vyrovnává stav. Zahlášena je poslední minuta 3. třetiny a vypadá to, že zápas půjde do prodloužení. Ostrava však 13 vteřin před koncem střílí gól po chybě svých soupeřů a zápas vyhrává.

Prohrou proti Ostravě se tak šance na postup Bohemky výrazně snížily, ale stále není nic ztraceno.

FbŠ Bohemians - FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 3:4

branky: 1. Jakub Buršík, 8. Patrik Kieler, 52. Tomáš Kindl - 24. Aleš Zálesný, 24. Filip Hrabal, 31. Filip Hrabal, 60. Michal Sládek; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga; vyloučení: 1:3; využití: 0:0; diváků: 135; zásahy brankářů: Tomáš Hyršl 12 - Štěpán Laja 9; po třetinách: 2:0, 0:3, 1:1;

Související utkání

Utkání - Muži A
10.2.2019, SH Děkanka
Bohemians
3:4
2:0, 0:3, 1:1
Ostrava

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians