Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
VÍKENDOVÉ ZÁPASY DOROSTENEK

FbŠ Bohemians vs. Panthers Praha

Jako první byl na programu zápas proti Panthers. Naše družstvo bylo v plné polní – 2 brankářky a 15 dalších hráček, včetně nováčků – Karolíny Mezerové a Lidije Luklynské. Pro tento zápas do branky nastoupila Dominika Horáková přezdívaná Pixbo.

Hlavním úkolem holek před zápasem bylo: Pohlídat si přesnou a běhavou hráčku Panthers Kateřinu Strnadovou, která je základem tvoření soupeřovy hry. Bohužel to se jim dvakrát za zápas nepovedlo.

Po většinu hracího času měly holky z Bohemky převahu. Zápas se převážně odehrával na polovině soupeře. Ale i tak stačilo pár rychlých úniků Pantheraček, které zajistily, že holky najednou prohrávaly 4:5. Naštěstí hráčky v zelenobílém dokázaly zareagovat vstřelením dvou branek, čímž si zajistily vítězství. Rodiče hráček si tak mohli oddychnout. Holky šly do šatny pro pár jasných a asi i důrazných rad pro další zápas.

V zápase se dařilo Sofii Skalíkové, která si připsala 2 + 1, prosadila se i Karolína Mezerová krásným gólem a ihned si vysloužila od fandících rodičů titul “Drak z Říčan”.

FbŠ Bohemians vs. Ivanti Tigers Praha

Věděli jsme, že zápas proti Tigers bude rychlejší a tvrdší oproti předchozímu. To během chvilky zjistili i rozhodčí.

Průběh zápasu byl jako na houpačce. V první třetině si Bohemačky zajistily dvougólové vedení a s vnitřním klidem odcházely do šatny. V následující třetině se to ale celé změnilo. Holky inkasovaly hned tři góly a rázem se pro ně stav začal vyvíjet nepříznivě. Všechny ale dobře věděly, že pokud chtějí bojovat o MČR, musí bojovat. 

Před třetí třetinou přišlo pár pokynů od trenéra směrem k týmu. Bylo vidět, že jeho rady směřované k hráčkám zabírají, a rázem na úvod třetí třetiny Aneta Faltová srovnala stav na 3:3. Na to však Tigers po pouhých 23 sekundách dokázala zareagovat a hráčky v zelenobílých dresech musely opět dotahovat. Naštěstí dvě minuty před koncem se za záda brankářky Tigers trefila Eliška Skalíková, která svou trefou zajistila pro svůj tým remízu 4:4. Vyzdvihnout je potřeba i výborný výkon Anežky v bráně.

Děkujeme Všem rodičům za pomoc při odvozu týmu a povzbuzování k lepším výsledkům. Za 14 dnů se budeme těšit na Děkance.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany