Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani zvládli přestřelku pod Ještědem

Bezpečně z obrany se v pátek v Liberci rozhodně nehrálo. Střelnici otevřel už v první minutě Josef Juha a gólový účet na obou stranách začal rychle přibývat. V první třetině se zelenobílým dařilo a proti dvěma libereckým zásahům napodobili svého spoluhráče s desítkou na zádech Kopecký, Šebek, Růžek a Krebner. Do šatny si tak klokani odnesli vedení 2:5.

Kdo čekal, že zápas uklidní pauza, byl na omylu. Druhá třetina nabídla vůbec nejdramatičtější část hry. Liberec začal stahovat a přiblížil se až na rozdíl jediné branky za stavu 5:6. Pak opět začali úřadovat hosté a do přestávky zvýšili na 6:9. V dresu zelenobílých se prosadili Krbec, Buršík, Šebek a Krebner.

V poslední části Krebner zkompletoval hattrick, druhý zásah zaznamenal Kopecký a Liberec už jen korigoval na konečných 7:11. Klokani nedopustili drama a zaslouženě vezou domů 3 body.

Další zápas čeká klokany už v neděli v Brně a opět se bude bojovat o důležité body. Boj kolem 8. místa začíná gradovat. Ostrava totiž vyhrála nad Tatranem a Otrokovice nad Znojmem. 

Komentář trenéra domácích - Zdeněk Skružný: Bohemians dnes vládli zápasu. Po našem vlažném úvodu jsme se sice výkonem trochu vrátili do utkání, ale výsledek je jednoznačný.

Komentář trenéra hostí - Michal Jedlička: Dnes jako outsider jsme předvedli velice dobrý výkon v první třetině, kde jsme si vytvořili rozhodující náskok. Jsem rád, že jsme vstřelili 11 branek a zvedli si sebevědomí před velice důležitým zápasem v Brně. Soupeři děkuji za zápas.

FBC Liberec - FbŠ Bohemians 7:11
branky: 3. Radek Valeš, 9. Patrik Rozkovec, 22. Daniel Kroupa, 24. Adam Balatka, 26. Petr Salát, 37. Petr Salát, 56. Petr Salát - 1. Josef Juha, 5. Matyáš Krebner, 11. Viktor Kopecký, 12. Patrik Šebek, 13. Adam Růžek, 23. Kryštof Krbec, 29. Jakub Buršík, 31. Patrik Šebek, 40. Matyáš Krebner, 44. Matyáš Krebner, 49. Viktor Kopecký; rozhodčí:Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 151; zásahy brankářů: Vít Vaníček 11, Tomáš Janota 2 - Michal Kotouček 19; po třetinách: 2:5, 4:4, 1:2;

Související utkání

Utkání - Muži A
11.1.2019, SH Dukla Liberec
Liberec
7:11
2:5, 4:4, 1:2
Bohemians

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians