Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokanky podlehly mistryním z Vítkovic 3:10.

Zápas v prvních minutách jasně naznačoval, kdo je favoritem, Vítkovické hráčky do zápasu vlétly jako uragán. Skóre zápasu však otevřely Klokanky, individuální akci Lucky Šindelářové doklepla do branky Martina Pokorná. Hostující hráčky však dokázaly během dvou střídaní obrátit stav zápasu a do konce třetiny se ještě jednou prosadit.

Druhá třetina se nesla v duchu té první, Vítkovice kombinovaly, domácí bránily a když už se dostaly do útoku, nedokázaly vstřelit branku. Hostující dokázaly využít 5 střeleckých pokusů.

V poslední části hry už bylo o výsledku rozhodnuto, ale domácí neskládaly zbraně ani za stavu 10:1. V poslední minutě zápasu to na sebe vzala Eliška Vrátná a kosmeticky upravila stav ještě Eliška Císařová z nájezdu.

Komentář trenéra domácích Tomáše Grigara: Jako vždy proti Vítkovicím těžké utkání. Soupeř předvedl velmi dobrý výkon v útoku. Naše hra byla lepší než ve Vítkovicích, ale stále máme na čem pracovat. Děkujeme soupeři za utkání a brzké uzdravení zraněné hráčky.

Komentář trenéra hostů Tomáše Martiníka:Jsme moc rádi, jak jsme zápas zvládli. V momentě, kdy jsme se dostali do vedení. jsme se uklidnili a až do konce zápasu jsme předváděli svižný aktivní florbal. Dařila se nám kombinace a klasicky škoda více využitých gólových šancí. Byl to pro nás náročný týden a jsme rádi, že jsme úspěšnou švédskou misi dnes potvrdili kvalitním výkonem a vítězstvím. Děkujeme soupeřkám za zápas.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:10
branky: 6. Martina Pokorná, 60. Eliška Vrátná, 60. Eliška Císařová - 7. Veronika Enenkelová, 7. Barbora Husková, 15. Zuzana Šponiarová, 30. Justyna Krzywak, 31. Eliška Planková, 37. Zuzana Šponiarová, 39. Zuzana Šponiarová, 40. Justyna Krzywak, 50. Barbora Husková, 54. Kamila Paloncyová; rozhodčí: Václav John - Lukáš Starý; vyloučení: 1:4; využití: 0:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Jitka Omelková 23 - Petra Klečková 12; po třetinách: 1:3, 0:5, 2:2;

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany