Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Dominik Bohuslav: Láká mě předávat své zkušenosti dál.

Co tě vedlo k účasti trénování na Praze 10?

Dost mě lákalo předávat své zkušenosti dál. Na desítce jsem sám začínal s florbalem závodně a dost mě lákalo se přijít podívat. Nejdříve jsem chodil pouze jako hráč z Dorostu a časem jsem si udělal licenci a začal zde trénovat.

Jaká je tvoje inspirace na tréninky?

Mojí největší inspirací jsou mé vlastní tréninky na Dorostu, které dělá šéftrenér Tomáš Grigar, ale inspiraci nacházím i na internetu.

Ještě studuješ? Popřípadě co?

Ano, studuji na střední škole obor elektrotechniky.

Jak dlouho se věnuješ florbalu a kde tě k němu přivedl?

Florbalu se věnuji už jedenáctým rokem, z toho šestým rokem závodně za FbŠ Bohemians. K florbalu mě přivedla moje základní škola, která měla florbalové zaměření.

Kdo byl tvůj první trenér?

Můj první trenér byl Michal Matoušek, tehdejší trenér A týmu žen.

Pamatuješ si na svůj první zápas jako hráč i trenér?

Můj první zápas jako hráč byl, když jsem byl mladší žák a doplňoval jsem strže z Děkanky. Trenérem tam byl Přéma, od kterého nebylo slyšet nic jiného, než "Bohouši, běhej!"

Můj první zápas, kdy jsem stál na lavičce jako "trenér", byl ke konci minulé sezony, pokud si dobře vzpomínám na ZŠ v Praze s ml. žáky, kde kluci bohužel vyhráli jen jeden zápas ze tří.

Jak se ti s trenéry v Bohemce pracuje?

S trenéry na Bohemce se mi pracuje skvěle, i když jsem se krapet obával, že to budu mít o dost složitější z toho důvodu, že mě budou stále vnímat jako hráče a kluka v pubertálním věku co na to nemá, ale opak je pravdou a nemohu si stěžovat.

Jsi s kolektivem na Olešské spokojen?

Samozřejmě, nemohu si stěžovat, ať už ze strany trenéru, hráčů, ale i rodičů. Všichni jsme si sedli a jsem rád, že i rodiče spolupracují, jako například Martin Vlasák, který nám pomáhá s realizací tréninků, organizací zápasů a mnoho dalšího.

Co chceš změnit na Českém florbale a české mládeži?

Na florbale bych nic extra neměnil, myslím si, že se vyvíjí správným směrem a pokud to takhle půjde dál tak budu mile spokojen. U české mládeže bych byl rád, kdyby se u některých změnil přístup k ostatním, ale to je i s dospělými.

Děkujeme Dominikovi za rozhovor a přejeme hodně další trenérských i hráčských úspěchů!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians