Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
POHÁR ČESKÉ POJIŠŤOVNY ÚSPĚŠNÝ POUZE Z POLOVINY

Včerejší kolo Poháru České pojišťovny bylo pro zelenobílé barvy úspěšné pouze z poloviny. Ženy vyřadil pražský rival FLORBAL Chodov, ale klokani postoupili přes Florbal Chomutov. Pojďme se podívat, jak obě utkání probíhala.

Ženy v rámci čtvrtfinále neměly dalekou cestu a na SH Jižní Město se postavily ženám s Chodova. Již od úvodního buly bylo znát, který tým bude diktovat tempo zápasu. Špatný výkon klokanek potvrdila první třetina, kdy na světelné tabuli svítilo skóre 6:0 pro domácí. I ve druhé a třetí třetině pokračoval nápor Chodova a skóre se na konci zápasu zastavilo na 16:1. Jediný gól Bohemians vstřelila Andrea Kadidlová. Klokanky se pokusí na tento nevydaří zápas co nejdříve zapomenout. Na vítěznou vlnu se mohou vrátit už tuto neděli, kdy cestují na půdu Vítkovic!

Komentář k utkání od trenéra Tomáše Grigara:
Od nás od začátku nepovedené utkání plné zbytečných ztrát a špatných rozhodnutí, které takový tým jako Chodov trestá. Nezbývá nám nic jiného než potrénovat a připravit se na nedělní zápas ve Vítkovicích. 

SOUHRN UTKÁNÍ:

FLORBAL CHODOV - FbŠ Bohemians 16:1
branky: 
5. Karolína Suchá, 7. Magdalena Klímová, 7. Martina Řepková, 9. Eva Preisslerová, 11. Nela Jiráková, 18. Tereza Hanzlíková, 21. Eva Preisslerová, 28. Nikol Pekárková, 31. Karolína Kellovská, 34. Tereza Hanzlíková, 44. Martina Řepková, 44. Tereza Hanzlíková, 51. Martina Řepková, 53. Jana Vávrová, 55. Magdalena Klímová, 59. Martina Řepková - 53. Andrea Kadidlová; rozhodčí: David Rousek - Ondřej Sochůrek; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 62; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 16 - Jitka Omelková 27; po třetinách: 6:0, 4:0, 6:1;


Klokanům se dařilo o poznání lépe. Ti cestovali do nedalekého Chomutova, který je pravidelným účastníkem 1. ligy mužů. Klokani měli velmi dobrý vstup do utkání a Patrik Kieler otevřel skóre. Domácí však rychle chytli tempo hry a srovnali stav. Po první třetině svítilo na světelné tabuli skóre 2:3 když za Bohemians se prosadil ještě Daniel Cabejšek a Ľuboš Šefčík. Druhá třetina byla jasně ve znamení Josefa Juhy. Ten nejprve dokázal využít přesilovou hru a v polovině utkání vstřelil i svoji druhou branku. Chomutov v závěru dokázal z hole Petra Pastora korigovat a do závěrečné třetiny se tak šlo za stavu 3:5. Chomutov se tlačil za kontaktním gólem, který se jim i podařil. Ten však Martin Semerák vstřelil až v samém závěru utkání a na srovnání skóre tak domácím už nezbyl čas. Klokani vybojovali vítězství 5:4 a postupují do další části Poháru České pojišťovny. Na vítězné utkání mohou navázat už tento pátek 16.11. kdy v rámci Tipsport Superligy přivítají doma na Děkance od 20:00 Českou Lípu!

Komentář hlavního trenéra Michala Jedličky: 
Po nadějné první třetině jsme trochu polevili a nechali soupeře stále na dostřel, což se nám na konci málem vymstilo. Musíme zapracovat na přesilovkách a proměňování šancí.

SOUHRN UTKÁNÍ:

Florbal Chomutov - FbŠ Bohemians 4:5
branky: 
11. Petr Pastor, 16. Erik Štěrba, 40. Petr Pastor, 60. Vojtěch Semerád - 9. Patrik Kieler, 13. Daniel Cabejšek, 19. Ľuboš Šefčík, 22. Josef Juha, 25. Josef Juha; rozhodčí:Jan Knap - Martin Kněžík; vyloučení: 3:4 + Tomáš Kindl OS; využití: 0:1; diváků: 268; zásahy brankářů: Lukáš Ščurko 28 - Ondřej Kratěk 19; po třetinách: 2:3, 1:2, 1:0;

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians