Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Hanka Poláková: Olomouc je moje srdcovka

Hanko, v posledním zápase proti Jičínu jsme si v první třetině zajistili dobrý náskok a až na malé zaváhání v poslední třetině jsme jasně kráčeli za vítězstvím. Jak zpětně zápas hodnotíš?

Před zápasem jsme si řekli, že odskočit v první třetině o 3, 4 góly bude v klíčové a bylo tomu tak. Díky tomu se do hry dostaly i hračky, které tolik nehrají, z toho mám radost. Zápas jsme měli celou dobu ve svých rukou a myslím, že i pro diváky byla hra koukatelná.

Co bylo podle tebe důsledkem menšího výpadku ve třetí třetině?

Trochu se míchalo sestavou. To mohlo mít nějaký podíl na výsledku 3.třetiny. Celkově ale třetí třetiny nejsou naší silnou stránkou. Musíme se naučit být koncentrované celých 60 minut.

V sobotu jedeme do Olomouce, co bude receptem na další důležité body?

Zaručeným receptem je dát více gólů než soupeř :-) A k tomu budou směřovat všechny naše kroky. Plnění pokynů dua Žigy - Tezy, pěkné akce končící gólem, nasazení, koncentrace, týmový výkon .... Zkrátka vše, co má extraligový florbal mít.

Bude mít utkání pro tebe nějakou speciální motivaci, když jsi sama v Olomouci hrála?

Olomouc je pro mě srdcovka :-) Prožila jsem tam svá vysokoškolská léta a začala s florbalem v nejvyšší soutěži. Z týmu, ve kterém jsem působila je tam ale už jen Saul (Alice Pavlíková), nyní trenérka týmu. Největší motivací je, že se možná přijede podívat mamča, která to má na zápas konečně blízko. Jedeme pro tři body.

Jak hodnotíš dosavadní vystoupení celého týmu?

Je začátek sezóny. Letní příprava byla kvalitní, teď pracujeme na hře samotné a individuálních dovednostech. Patří nám momentálně 4.flek v tabulce = spokojenost. Musíme pořád makat!

Na závěr trochu odlehčíme, můžeš nám prozradit nějaké aktuální novinky z kabiny?

Novinky v týmu? Líza druhé dítě nečeká, Dany (the Best goalie) lepší už být nemůže, že Áďa odehrála 200. zápas za Bohemians všichni ví, takže.... Nic.

Už v prosinci nás v Praze čeká Mistrovství světa mužů. Chystáš se na nějaké zápasy? Koho tipuješ na vítěze?

Na zápasy se nechystám, užiji si opakovaných záběrů a reportáží v TV :-)  Finsko v Praze už ví, jak na to, takže zlato poputuje tam.

Děkujeme Hance za rozhovor a přejeme hodně štěstí v následujících zápasech!

Související utkání

Utkání - Ženy A
13.10.2018, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc
6:5
1:1, 4:1, 1:3
Bohemians

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany