Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
KLOKANI VYJEDOU ZA ZKUŠENOSTMI NA SEVER. DO SUPERLIGY NAOPAK MÍŘÍ FINSKÉ POSILY

Obě strany našly shodu v plánovaných aktivitách, které má oboustranná spolupráce obsahovat. Primárním cílem je sdílení zkušeností, které zahrnuje i hráčské výměny, a právě tímto způsobem i celý projekt v říjnu odstartuje.

Tři talentovaní hráči Bohemians zamíří do Finska, aby okusili kvality finského tréninkového procesu a dospělé i juniorské soutěže. Druhým směrem naopak míří 3 hráči EräViikingiit, u kterých je plánován i start ve dvou utkáních Tipsport Superligy. Konkrétní jména představíme v následujících dnech, takže pečlivě sledujte sociální sítě.

Projekt touto výměnou rozhodně nekončí. Kromě dalších pobytů jsou v plánu i trenérské stáže, společné soustředění či turnaje, nebo dlouhodobé pobyty.

„Pro každého našeho hráče se nyní otevírá možnost nakouknout do jednoho z nejznámějších týmů ve Finsku a trénovat po boku florbalových hvězd,“ komentuje spolupráci hráč elitního týmu a současně sportovní manažer Adam Růžek.

EräViikingit totiž patří mezi největší a nejmodernější florbalové kluby vůbec. Díky propracovanému systému výchovy mládeže jde o jeden z nejkomplexněji pracujících oddílů, který vznikl v roce 2016, a to sloučením klubů SSV a Tapanilan Erä.

Jak už to tak bývá, spolupráce se nerodila ze dne na den. "Na tomto partnerství jsme pracovali hlavně s Michalem Jedličkou už v podstatě od loňského Czech Open, kdy jsme zejména s Tomim Rastasem a posléze i s Joonasem Naavou navázali kontakt skrz taktické konzultace, a potom jsme je jeli v zimě těsně před play-off navštívit. Slovo dalo slovo a výměna hráčů a partnerství klubů je na světě. Během letošního Czech Openu jsme vše doladili a finálně si plácli,“ říká jeden z garantů projektu za FbŠ Bohemians Martin Forman.

Věříme, že spolupráce s finským klubem bude v následujících sezónách tou nejlepší motivací pro naše hráče a hráčky a společně se posuneme opět dál. Podobnou nabídku výjezdů do zahraničí už vnímáme jako nutnost a spoluprací s finským klubem rozhodně nekončíme.

VAŠE BOHEMKA!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians