Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Matyáš Krebner: V Bohemce jsem doma

Matyáši, připomeň nám, proč jsi v posledních dvou sezónách nenastupoval za Bohemku. 

Vracím se po dvou letech, kdy jsem jednu sezónu působil ve švýcarském Wileru a loni jsem hrál v Mladé Boleslavi. Chtěl bych hodně poděkovat vedení klubu i realizačnímu týmu, že jsme našli společnou řeč a opět se do Bohemky můžu vrátit.

Co stálo za tvým návratem?

Po letošní sezóně jsme si s vedením Boleslavi sedli a dospěli k závěru, že bude nejlepší v další spolupráci nepokračovat. Myslím, že se ta očekávání nenaplnila na obou stranách. Sezóna se nám nepovedla tak, jak bychom chtěli, ale bylo tam samozřejmě i spoustu světlých okamžiků, které pro mě byly velmi přínosné. Pak už bylo celkem jasno. V Bohemce jsem odehrál 13 nebo 14 let a vím, že jsem tu doma.

Pojďme se ještě vrátit k tvému angažmá ve Švýcarsku. Jak ho hodnotíš?

Angažmá ve Wileru mi dalo hodně, je tam neskutečné prostředí a logicky i očekávání. V Čechách se hodně kouká na počet kanadských bodů, ale ve Švýcarsku to je o černé práci na hřišti. Rozhodně jsem tam neměl takovou pozici jako v Bohemce a rozhodně mě to posunulo vpřed hlavně práci pro tým. Na kreativitu tam ani nebyl takový prostor. Titul se sice nepovedl, ale i druhé místo lze hodnotit jako úspěch.

Proč působení ve Wileru netrvalo delší dobu, ale jenom jednu sezónu?

Škola je pro mě na prvním místě a realita je taková, že je florbal hlavně koníček. Ve Švýcarsku jsem měl sice skvělé podmínky, ale věděl jsem, že musím domů, abych školu dodělal. 

Kdybys měl vybrat z obou týmů jednoho hráče, který tě ovlivnil, kdo by to byl?

Ve Wileru to byl rozhodně Tatu Väänänen, za mě jedna z největších osobností, co kdy byla ve florbale. Jedna věc jsou jeho skvělé výkony na hřišti, ale i když ho vidíte mimo florbalové mantinely, tátu od rodiny ve 39 letech, který je první na tréninku a odchází poslední. Hodně jsem cítil, že mu záleží na jeho zdraví a pečuje o něj. Úžasný kamarád a úžasná osoba. 

V Boleslavi bych vybral Patrika Suchánka. Když jsem byl mladší, tak jsem ho obdivoval a teď jsem měl možnost si s ním zahrát. Je to úžasný člověk a skvělý hráč. 

Vracíš se do stejného klubu, ale do jiného týmu. Bohemka je konečně semifinálová. Jaká jsou tvá očekávání?

Moje očekávání jsou nyní velká a udělám maximum pro to, abychom navázali na předchozí sezónu. Samozřejmě odchází do zahraničí největší hvězda Filip Forman a cítím, že i mojí úlohou ho bude co nejlépe nahradit. Věřím, že tomu moje zkušenosti pomůžou.

V září nás čeká Pohár Mistrů, a to právě proti švýcarskému Wileru. Jak to vnímáš?

Pro mě osobně to bude hodně zajímavé. Lidé ve Wileru se ke mně chovali skvěle, takže to pro mě bude určitě hodně emotivní. Samozřejmě i Wiler prošel obměnou. Myslím si, že nám nebude chutnat styl Wileru. V Bohemce se hodně útočí, Wiler má skvělou obranu a na ní všechno staví. Musíme se na to připravit a rozhodně věřím, že šance určitě je.

Nedá nám se nezeptat na sbírku tetování. O kolik se rozrostla za dobu mimo Bohemku?

Tady rozhodně zaostávám. Za dobu co jsem byl mimo Bohemku přibylo pouze jedno tetování, mám co napravovat. 

Co od tebe mohou očekávat spoluhráči i fanoušci?

Doufám, že do týmu dokážu přinést přehled a klid. Věřím, že navážeme na předchozí úspěchy Bohemky a sám bych pak chtěl dokázat sobě i ostatním, že na to stále mám. 

Netěší se na tebe pouze fanoušci superligového týmu, ale i malí klokani. Budeš působit i jako trenér mládeže, a to i na letních příměstských kempech. Co je hlavní motivace?

Trénování mě vždycky bavilo. Chci předávat zkušenosti. V Bohemce jsem florbalově vyrůstal a teď chci své zkušenosti předávat malým klokanům.

Díky Maty a vítej zpátky v Bohemce!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians