Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Tak jsme druhý, no a co!?

V sobotu náš tým čekali tři soupeři, v prvních dvou zápasech jsme hráli proti týmům, které známe z košových soutěží, v posledním zápase jsme se utkali proti Olomouci. Po úvodní poklidné výhře 4:0 nad Novým Strašecím jsme se vydali na návštěvu „Divoké zahrady Hostivař“, kde holky měly možnost kromě pozorování zvířátek a přírody si aktivně odpočinout, utužit vztahy a nadýchat se čerstvého vzduchu. Plni odhodlání se vrátily do haly a smetly tradičního soupeře Chodov 5:1. Nejatraktivnější duel soboty však holky ještě čekal. V zápase proti Olomouci předvedly obrat a po prohraném prvním poločase se radovaly z vítězství 4:3.

Sobotní den jsme tedy skončili s bilancí 3 výher. Po očku jsme sledovali tým Brna, který dominoval v každém zápase a sobotu ukončil také s třemi výhrami a celkovým skóre 34:4.

Nedělní část turnaje začala soubojem s Brnem, kde jsme všichni tušili, že se nejedná o náš poslední vzájemný zápas, a že budeme mít ještě jednu šanci. Zápas jsme prohráli 1:6, soupeř nás přestřílel a působil kompaktněji. Druhý nedělní souboj nás čekal s Českými Budějovicemi, kde jsme už zase opět dominovali. Přestože už holky měly před tímto zápasem finále jisté, porazily soupeřky 7:2. Určitě příjemným pocitem pro holky bylo to, že nám fandila celá hala, respektive tým Olomouce i Chodova, kteří si to díky naší výhře mohli zahrát v boji o bronz.

Před zápasem o zlaté medaile jsme šli podpořit náš tým starších žákyň do nedaleké haly, kde holky fandily našim v jejich souboji s Kadaní.

V posledním zápase nás opět čekal tým Brna. Holky bojovaly, po dvou minutách prohrávaly 2:0, pak 3:0, dokázaly jsme se ještě přiblížit na 2:3, ale to už bylo z naší strany vše. V pěkné atmosféře jsme sice prohrály s o třídu lepším týmem, ale druhé místo je dobrým výsledkem. Po loňském zisku bronzových medailí jsme k nim letos přidali stříbrné, dva roky po sobě berou zlato holky z Brna a nás může těšit, že oproti loňsku jsme předskočili našeho častého soupeře z Chodova. 


Z holek chvíli vyprchávalo zklamání z porážky, ale stříbrná medaile na krku byla znamením toho, že se něco naučily a zároveň i motivací k příštímu zisku těch nejlepších medailí.

Po slavnostním ceremoniálu, protažení a trenérském zhodnocení celého turnaje se holky vydaly spolu s rodiči a trenéry do přilehlé restaurace, kde už z nich smutek vyprchal úplně. 

Děkujeme všem hráčkám za jejich výkony, rodičům a fanouškům za jejich celoroční podporu!

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany