Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani uzavřeli základní část vítězstvím nad Panthers Otrokovice

V posledním kole se klokani utkali s Panthers Otrokovice. Zakončení základní části bylo stejně úspěšné jako vstup do sezóny. Ještě před tím, než se společně podíváme na celkové dění v zápase, povězme si něco o dobročinné akci od neziskové organizace Haima, která pomáhá onkologicky nemocným dětem postavit se zpět na nohy. Pomoc od této organizace se dostala do rukou i Viktorii Svobodové, která si tímto onemocněním prošla. Tuto statečnou slečnu jsme mohli zahlédnout na utkání a to přímo na hrací ploše. Viktorie Svobodová totiž předala ceny nejlepším hráčům se kterými si podala ruku a mohla s nimi sdílet společnou radost. Fanoušci měli možnost zasílat pomocí SMS či QR kódu finanční dary, které by mohly dalším mnoha dětem pomoc k uzdravení a navrácení se do normálního chodu života.

A klokani nedělali jen radost mimo hřiště, ale i na něm. Během tří minut dokázali klokani pěkně potrápit Panthers čtyřmi góly. Nicméně Panthers se rychle otřepali a od patnácté minuty využili oslabení Bohemky po vyloučení Vojtěcha Bílka na 2 minuty za sekání a nasázeli klokanům tři góly. 

Ve druhé třetině si naši borci udržovali náskok dvou branek. Otrokovice sice chtěly hrát na brejky, ale to se jim až tolik nedařilo. Pantheři sice postupně nabývali na síle, ale zelenobílí zkrátka bránili o sto šest.

Do třetí třetiny klokani vstoupili stejně dobře jako do druhé části. Hned v čase 42:28 byl vyloučen Filip Hrabal na dvě minuty za sekání a klokani tak měli další přesilovku. Kluci opět předvedli, že přesilovky zvládají a proměňují i druhou přesilovku v tomto utkání. Gól vstřelil Jakub Buršík po asistenci Jaroslava Petráka. Ovšem Otrokovice se nechtěly vzdát tak lehce a po třech po sobě jdoucích gólech se prosazují. Na rozdíl tří branek snížil Peter Nehila po asistenci Filipa Hrabala. Odpověď klokanů přišla záhy, kdy zvyšuje náskok Jaroslav Petrák s Ondřejem Kawulokem. Hned po nich se přidává i Vojtěch Zezulka, asistenci si opět připisuje Ondřej Kawulok. V tento moment již bylo definitivně rozhodnuto o vítězi utkání a Otrokovice se zmohly už jen na jediný gól o který se postaral Vlastimil Červenka s Pavlem Jurčíkem. Hřebíček do rakve a zároveň desátý gól přidává Jakub Buršík, který v tomto utkání zaznamenal celkem 5 branek a 1 asistenci, nahrával mu Ondřej Kawulok. Poslední branku přidává Patrik Šebek a asistuje mu již zmíněný šesti bodový Jakub Buršík.

Nejlepší hráč za domácí je Jakub Buršík. Za hostující tým je nejlepší hráč Peter Nehila.  

Tato sezóna byla pro klokany mimořádně úspěšná jak z hlediska vyhraného Finále Poháru Českého florbalu, tak i z hlediska překonání rekordu v celkovém zisku bodů v základní části. Klokani doposud neznají svého soupeře pro play off, to se ovšem změní v neděli, kdy se klokani dozví, komu se postaví. 

Mužský výběr a naši věrní fanoušci se můžou těšit na začátek play off již v sobotu, 11.03.2023. Bude to velkolepé!

,,Na play off se připravíme určitě pořádně, zatím jsme nedostali soupeře, ale brzy se ho dozvíme. Připravíme se na to naplno, samozřejmě v Superfinále nic jiného nebereme a doufám, že to vyjde, tak choďte fandit!“ okomentoval střelec a nejlepší hráč utkání Kuba Buršík.

Ohlasy:


Highlights:



Související utkání

Utkání - Muži A
26.2.2023, Sportovní centrum Řepy
Bohemians
11:5
4:3, 2:0, 5:2
Otrokovice

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany