Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani porazili Spartu a upevnili si tak čtvrtou příčku

Velice vyrovnaný zápas se odehrál v pondělí před televizními kamerami v UNYP aréně. Oba týmy předvedly, co mohly. Náš zelenobílý tým byl nejprve v první třetině lehce rozhozen, ale vzpamatovat se dokázal velice rychle. Úvodní buly vyhrála Bohemka. Míček si na svoji stranu přebral Kuba Buršík, jehož marnou snahu zblokoval Zouzal. V čase 4:45 po střele Jakuba Mühlfaita otevírá ACEMA skóre a dostává se do vedení. Hráč Sparty - Jakub Mühlfait si ani nadále nedal pokoj a pokouší se o další bod. Tentokrát s pomocí asistence, naštěstí ale neprobil Hyršla. Nakonec se i našim klokanům podařilo prosadit, a tak se Samuel Virga vydal nahrát Jaroslavu Petrákovi, který míček trefil přesně pod pravé víko. 

Druhou třetinu a její úvodní buly vyhrála opět Bohemka. Kareš po 18 vteřinách za svou brankou vyprovodil Formana za mantinel. Poté Kisugite zahlédl volného Jaroslava Petráka na středu, nahrávka však byla nepřesná, ale skončila až na druhé straně, kde stál Řehoř, který rozvlnil boční síťku branky. Soupeř ze Sparty se rozjel opět až ve 4. minutě, kdy Košir dostal dlouhý míček na mantinel na útočné polovině, ihned se dostal pod tlak protihráče, ale zvládl nahrát Čermákovi, který stál za obranou Bohemky. Košir ho našel, nahrál a Čermák se trefil přesně pod břevno. Ve 28. minutě se prosadil Rozkovec, který se ze strany trefil přesně nad nohu Beneše. Za zdržování hry byl vyloučen v čase 29:03 Jakub Mühlfait, to nahrálo Bohemce pěkně do karet. Kuba Buršík svým skvělým zákrokem připsal svému týmu další vstřelenou branku. Dvě minuty poté tu máme další gól, opět od stejného hráče, tentokrát s asistencí Patrika Šebka. Sparta se gólově probudila až v 34. minutě. Daniel Fišer se kolem poloviny hřiště dostal na míček, udělal si táhlý výběh skoro přes celou šířku hřiště a pak trefil vzdálenější horní růžek branky. Dobré zákroky od Kuby Buršíka i nadále pokračovali. Po nahrávce Kawuloka, Buršík střílí přímo do pravého horního rohu.

Do třetího dějství vkročila pravou nohou Sparta, která vyhrála buly. Oba týmy vytvářely tlaky, ale gólově se neprosadil ani jeden tým. V čase 51:04 byl vyloučen Martin Kisugite na dvě minuty za sekání a Sparta dostala šanci na snížení gólového rozdílu. To se také Spartě podařilo a těsně před vypršením trestu se prosazuje Radim Křenek po asistenci Jana Marvánka a opět bylo postaráno o drama. Po tomto gólu oba týmy hrozily gólovými akcemi, ale nakonec byla úspěšnější Bohemka a v čase 57:29 se prosadil Filip Forman po nahrávce Karla Petráka, dle slov z online zápisu se obrana Sparty rozpadla jako domeček z karet. Sparta si vzala oddechový čas a hned po buly se vrhla na hru v šesti. Naštěstí pro klokany Spartě chyběl Jiří Curney a Josef Juha, díky kterým Sparta potrápila například Tatran, kdy těsně před koncem prohrávali 5:1 a nakonec dokázali ve hře v šesti vstřelit dva góly. Sparta při hře v šesti chybovala, když v jednu chvíli bylo na hrací ploše celkem sedm hráčů, rozhodčí to zaznamenali a Spartě byl udělen dvouminutový trest. O definitivní výhře bylo rozhodnuto až na úplném konci základní hrací doby. Jaroslav Petrák přenechává Kubovi Buršíkovi balónek a Buršík si tak připisuje čtvrtý gól v tomto utkání a je rovněž vyhlášen nejlepším hráčem za Bohemians. Hvězdným hráčem za domácí tým je Jan Marvánek.

,,Utkání hodnotím nakonec pozitivně, 3 body jsme si připsali, jsme na 4. místě po základní části, takže to je samozřejmě pozitivní. Jinak ten zápas určitě pozitivní nebyl, Sparta dneska hrála hodně zataženě. Bylo tam spoustu zákroků, které přerušovaly tu naší hru a moc se mi to nelíbilo, nelíbilo se to ani divákům. Samozřejmě ta třetí třetina, kdy jsme se dostali do vedení, tak už to bylo živější, trochu více se běhalo na obou stranách, takže to už možná bylo trochu lepší pro diváky. Mohli jsme být v zápase lepší, efektivnější, stejně jako jsme byli v poháru,“ okomentoval trenér Michal Jedlička.

Rozhovory:

Související utkání

Utkání - Muži A
20.2.2023, UNYP ARENA
Sparta
4:7
1:1, 2:4, 1:2
Bohemians

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians