Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ženy přetlačily Tigers a upevnily tak 6. pozici

V první třetině tohoto zápasu byly na buly úspěšnější tygřice. Po zisku míčku v čase 6:42 se prosadila Kovaříková z hostujícího týmu, která otevřela skóre sobotního zápasu. V čase 8:48 nekompromisně potrestala Kateřina Strnadová chybu v rozehrávce hostí a svou střelou dorovnala stav utkání. Hezké přihrávky Siňorové na Strnadovou jsme mohly zpozorovat v čase 15:53, kdy holky dostaly Bohemku zaslouženě do vedení. V posledních minutách první třetiny si holky z Bohemky dokázaly výborně poradit se Startem, který měl míček v držení kolem branky. 

Do druhé třetiny vstoupil opět lépe Start, který si připisuje první buly. O necelých 6 minut později využila Eliška Císařová standardní situace a zvýšila náskok domácím. Ani v této hře jsme nebyli ochuzeni o vyloučení, které zde bylo k vidění. Hráčka Lidija Luklynska si musela odsedět 2 minuty za nedovolené vrážení. V následujících minutách Start obrátil a byl také rozhodně lepší ve hře na míčku. Nejprve se v čase 27:13 Vejvodová skvěle trefila od půlky a snížila vedení. Poté přišla další střela ve 28. minutě od Veroniky Balejové, která nakonec završila do třetice všeho dobrého v čase 36:21. Svým dobrým zákrokem se prosadila v čase 37:52 Strnadová, která zároveň kompletuje hattrick. Rychlou odpověď od Startu dostala Bohemka o pár vteřin později, kdy se střelou do branky prosadila Kristina Zlatníková. Bohemka se ale rychle vzpamatovala z gólu, který jim Start uštědřil a bez váhání pěkně ze vzduchu svůj zákrok obhájila Karolína Mezerová. 

Třetí třetina byla zahájena o dost opatrněji než druhé dějství. Po dvou minutách jsme se dočkali pěkné akce Urbanové s ještě lepším zakončením. Ani Faltová nezaváhala na minutu a přihrávkou od Veselé uklízí do prázdné branky. Další vyloučení přišlo ve 49. minutě, tentokrát za hrubost od Michaely Urbanové, která položila jednu z hráček hostí a musela si jít odpočinout na trestnou lavici. Finální dobrý pressing Startu nastal v čase 53:45, kdy Kristina Zlatníková opět snižuje. Po timeoutu Startu se prosazuje Lucie Veselá a stvrzuje tak výhru klokanek. 

Hvězdou zápasu za domácí tým byla Kateřina Strnadová a za hostující tým Kristina Zlatníková.

Po zvládnutém duelu o šesté místo čeká klokanky poslední zápas a to s týmem Crazy girls FBC Liberec.

,,Dnešní utkání bylo hodně bojovné, trošku jsme s tím počítali, každopádně Start dneska hodně dobře bránil v blocích, takže ve chvíli, kdy jsme měli územní převahu, tak se nám nedařilo dostat všechny naše střely k bráně nebo dostat se k dorážkám a Start naopak vyrážel po nebezpečných brejcích a i když jsme většinu času utkání vedli, tak byl pořád hodně nebezpečný,“ dodal komentář k sobotnímu utkání trenér Michal Vojáček.

Ohlasy po zápase:



Highlights:


Související utkání

Utkání - Ženy A
18.2.2023, Jedenáctka VS
Bohemians
8:6
2:1, 3:4, 3:1
Start98

Související fotogalerie

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany