Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Muži proti Mladé Boleslavi neuspěli, Mladá Boleslav rozhodla ve třetí třetině

První úvodní buly vyhrála Mladá Boleslav a hned se drala do útoku. Od začátku zápasu je Boleslav aktivnější na balónku a zatím ohrozila Zavřelovu branku celkem třemi střelami. Poté ovšem v čase 8:52 nastupuje na scénu Ondřej Kawulok a Karel Petrák a společně otevírají gólovou přestřelku tohoto utkání. Ovšem odpověď přišla velmi rychle. V čase 9:38 dorovnává stav utkání Michal Sládek po nahrávce Jakuba Grubera. 

Klokani se dostávají k volnému úderu, signalizace rozehrávky byla skvělá, střela ale bohužel o kousek míjí branku. Opět se divákům v hale představil útok Bohemky. Po nahození Jana Maliče si Jakub Buršík dokázal najít balónek a dopravit ho za záda Bauera. Do druhé branky klokanů byla hra opatrná a docházelo k častým ztrátám na obou stranách. Třetí gól přidává Jaroslav Petrák po skvělém odebráním balónku a trefuje místo na bližší tyčce. Klokani šli do kabiny s náskokem dvou branek a zápas měli dobře nakloněný na svojí stranu.

Vstup do druhé třetiny nemohl být pro klokany lepší. Hned v čase 22:15 se prosazuje jednoručně Patrik Rozkovec po křižné přihrávce Pavla Číháka a zvyšují náskok na tři branky. Ovšem po čtvrté inkasované brance se Boleslav probouzí a snižuje na rozdíl jedné branky. Nejprve se trefil Milan Tomašík ze strany hřiště, nahrával mu Adam Hemerka a hned po něm se prosadil Michal Sládek z dorážky před Zavřelem, asistenci si připisuje Matyáš Krebner. Tlak Mladé Boleslavi se zvyšoval a hrozilo vyrovnání, když Jan Natov a Ronald Gašparík předváděli skvělou kombinaci, Natov ovšem netrefuje a střela jde těsně mimo branku Zavřela. 

Druhý gól si připisuje Patrik Rozkovec, který zachytil špatné zpracování mladoboleslavského hráče a posouvá klokany na rozdíl dvou branek, asistenci si připisuje Šimon Hronek. Ovšem v čase 31:40 se Boleslav dotahuje na rozdíl jedné branky po nešťastném vlastním gólu Patrika Šebka. Svůj první zářez si v tomto utkání připisuje i Matěj Pěnička po nahrávce Dominika Beneše a srovnávají tak stav utkání. Do konce druhé třetiny padly ještě další dvě branky a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Nejprve se prosazuje Vojtěch Bílek po nahrávce Matúše Gajdoše, ovšem Boleslav rychle odpovídá a v čase 37:25 je opět srovnáno zásluhou Jakuba Grubera po nahrávce Michala Sládka.

Do třetí třetiny klokani vstoupili špatně. Hned po buly vysílá na Zavřela svojí střelu Natov a v čase 42:37 se Boleslav poprvé v utkání dostává do vedení. Zásluhu na tom má Dominik Beneš společně s Janem Zoufalým. Nejprve se do hezké šance dostává Buršík a hned po něm na druhé straně Sládek, stav se ovšem nemění ani na jedné straně. Klokani se tlačí na Bauera, konkrétně Řehoř zakončuje z dobré střelecké pozice, ale balónek míjí branku. Tentokrát už se Michal Sládek nemýlí, zůstává sám nepokrytý před Zavřelem a zvyšuje náskok Boleslavi o dvě branky, zároveň si připisuje v dnešním utkání hattrick, asistenci zaznamenal Matyáš Krebner. 

Pět minut do konce utkání zkouší klokani hrát v šesti bez gólmana. Začíná tlak na Boleslav, ale ta se dokáže vymanit a Krebner střílí do odkryté branky. Jeho střela gólem nekončí, protože do střely obětavě zasáhne Petrák a Bohemka se tak vrací k tlaku na Bauerovu svatyni. V čase 57:26 zaznamenává čtvrtý gól Michal Sládek, který posílá balónek do odkryté branky a definitivně tak stvrzuje výhru Boleslavi, asistence patří Milanovi Tomašíkovi.

Nejlepším hráčem za domácí tým je Patrik Rozkovec, za hostující tým Michal Sládek.

,,Třetí třetina z naší strany nebyla tak produktivní, jako předchozí dvě a v tom bych hledal největší potíž,“ dodal komentář Patrik Rozkovec.

Ohlasy po zápase:

Highlights:


Související utkání

Utkání - Muži A
17.2.2023, TJ Sokol Vinohrady
Bohemians
6:9
3:1, 3:5, 0:3
Boleslav

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany