Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani i po třetí potvrdili roli favorita

V neděli se Bohemians postavili proti FBC 4CLEAN Česká Lípa ve sportovní hale Jižní Město.

Úvodní buly vyhrála Česká Lípa. Hned po úvodní buly se do kombinace tlačili klokani a byla z toho pěkná střela, ale Dvořák úspěšně chytá. I na druhé straně se pyšní útočníci, ale střela letí nad branku. Domácí špatně pokryli křižnou přihrávku, ale Zavřel skvěle vychytal. Česká Lípa mění taktiku a hraje dlouhé nahazované balóny do obrany klokanů, kde obránci hledají útočníky na zakončení. Během další akce hostů se ozývá i kotel, který přijel povzbudit Českou Lípu. Petrák opět zkouší hostujícího Dvořáka, ale ten opět úspěšně chytá. Na konci prvních dvaceti minut má obrovskou šanci Rozkovec, ale po křižné přihrávce trefuje balónek pouze pod hostujícího gólmana. Bohužel diváci v první třetině neviděli žádný gól, ale florbalový nádech to mělo.

Druhou buly vyhrála Bohemians a do hry se také dostává první elitní formace, která první třetinu odpočívala. Díky plné síle a odpočatosti první formace se Bohemians dostává do vedení. Střelou od levého mantinelu se prosazuje Ondřej Kawulok a hala se otřásá radostí z hlediště, ale i ze střídačky. První formace se dostává více do hry a tlačí Českou Lípu stále níže k brance a schyluje se k zakončení. V čase 26:24 byl vyloučen Filip Forman na 2 minuty za hrubost, dle rozhořčení diváků a trenéra Jedličky měl být vyloučen hráč z České Lípy, který doslova zajel do Formana u mantinelu a poté o něj zakopl a vynutil si tak vyloučení Formana. 

Klokani však oslabení zvládli dobře a hned po jeho skončení se prosazuje kombinace Zezulka a Buršík a posílají domácí do dvoubrankového vedení. Od půlky zkusil vystřelit Jirsa, ale Zavřel byl pozorný a střelu bezpečně chytá. V čase 32:43 se prosazují i hosté a snižují gólový rozdíl. Jan Peška našel přesnou křižnou nahrávkou před brankou Radka Krajcigra a ten se s uklizením za Zavřelova záda nemýlil. Zavřel od začátku zápasu předváděl neskutečný výkon a to potvrdil i o necelých 20 vteřin později, kdy chytá další jasný gól hostů.

Poslední buly vyhrála opět Bohemka a v tomto utkání mají rozhodně lepší úspěšnost na úvodní buly. Pouhých 34 vteřin po začátku třetiny tu bylo velké ohrožení domácí branky. Od levého mantinelu vyletěla střela na Zavřela, střelu vychytal helmou, ale míček si to letem světem cestoval za jeho záda. Naštěstí míček skončil na brance a domácí si tak oddechli. V čase 47:05 byl vyloučen Albert Kouba na 2 minuty za bránění ve hře, opět se jednalo o zákrok na Filipa Formana, všechny fauly na Formana zaváněly zraněním, vše však skončilo dobře. 

Klokani dokázali tuto přesilovku využít a opět odskakují na rozdíl dvou branek. Konkrétně to byl Jaroslav Petrák, který posílá střelu ze středu hřiště a ta propadla za záda Dvořáka, asistoval mu Martin Kisugite. Hostující gólman Dvořák také předvádí skvělé zákroky, lehce si poradil se střelou Buršíka a posílá rychlý výhoz do protiútoku. Ovšem v čase 56:47 se Jakub Buršík nemýlí a překonává Dvořáka a připisuje si druhý bod v tomto utkání. Po jeho gólu přichází timeout České Lípy a hosté musejí opravdu zabrat pokud si chtějí odvést nějaké body. 

Po timeoutu se opět prosazuje Bohemians a o vítězi dnešního utkání je již definitivně rozhodnuto. Karel Petrák si seběhl ze středu do dobré střelecké pozice a Jan Malič toho využívá a posílá mu tam přihrávku. Česká Lípa zkouší hru v šesti bez brankáře. Toho ovšem využívá Filip Forman a upevňuje tak výhru Bohemians, asistoval mu Ondřej Kawulok. Šest vteřin před koncem základní hrací doby byl vyloučen Milan Tichý na 2 minuty za hrubost. Domácí tak zvládli další zápas a prodlužují svoji sérii výher.

Nejlepším hráčem za domácí tým byl po právu zvolen Jakub Zavřel, který dokázal vychytat 29 střel. Za hostující tým byl nejlepším hráčem Jan Peška.

,,Utkání si myslím, že do našeho stylu úplně nezapadlo. Padlo málo gólů, dostali jsme vlastně jeden gól, což podle mě se nám podařilo po hodně dlouhé době, s výsledkem jsem spokojený, 3 body také, samozřejmě ta předvedená hra mohla být daleko lepší,“ okomentoval nedělní utkání trenér Michal Jedlička.

Ohlasy:


Highlights:


Související utkání

Utkání - Muži A
12.2.2023, SH Jižní Město
Bohemians
6:1
0:0, 2:1, 4:0
Č. Lípa

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany