Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
V náročné bitvě Bohemka podlehla Tatranu

Nedělní derby bylo ve znamení odplat, protože právě Bohemians jsou týmem, který uštědřil jednu velkou lekci Tatranu v semifinále Pohárové soutěže a později i soutěž vyhráli, a tak má Tatran co vracet.

Na úvod první třetiny buly náleží po kolotoči Bohemians. V čase 2:04 gólový účet otevřel Kreysa z domácího týmu. Náš brankář Tomáš Hyršl měl v tomto utkání plné ruce práce. Neustálý tlak Tatranu na Bohemku nezlehčoval okolnosti. V sedmé minutě jsme se mohli dočkat proměnné přesilovky a srovnání stavu utkání kapitánem Filipem Formanem po asistenci Samuela Virgy. Ve střelbě pokračoval o pár minut později Kawulok, který ze strany hřiště propálil bližší stranu Křížovy branky. V čase 14:17 Meliš po krosu si vychutnal prázdný růžek branky a dorovnal tak svou střelou. O necelou minutu později připisuje Karel Petrák našemu týmu třetí branku. Šindelář z domácího týmu dorovnal stav z dálky, milimetrově přesně obtočil míček kolem tyčky Tomáše Hyršla. Skvělou akci provedl v čase 18:26 Matúš Gajdoš bez asistence.

Druhou třetinu začal s balonkem na florbalkách tým zelenobílých. Hra zatím nahoru dolů, ale beze změny skóre. Kříž dostal sekeru přes prsty. Čermák z poloviny hřiště překvapil Hyršla, který míček zachytil v nohách. Forman zkusil nahodit, o pár centimetrů netrefil zařízení. V čase 26:24 domácí mají k dispozici další přesilovku za Kuby Buršíka sekeru. V čase 27:31 Beneš našel volnou skulinku a dorovnal na 4:4. V 33. minutě přidal do kapsy branku Jan Řehoř po asistenci Jaroslava Petráka. Marek Beneš střílí míček do naší branky a opět tak dorovnává. Ke konci druhé třetiny Šebek překlápí vstřeleným míčkem do branky domácích přímo na stranu Bohemians.

Poslední buly regulérní hrací doby vyhrál Tatran. Benešův hattrick srovnal znovu stav utkání. Tatran v tlaku pokračoval až do samotného konce třetí třetiny. Zvládl vést o další dvě branky a dostal tak zápas do stavu 8:6. Tatran i přes hektický a dramatický průběh utkání zůstává stále neporažen. Zároveň má jistotu zisku prezidentského poháru za vyhranou základní část sezóny.

Hvězdami zápasu jsou Marek Beneš a Jan Řehoř.

,,Výsledkově, ale i herně se to rozseklo v náš neprospěch, protože jsme měli spoustu šancí, dali jsme nějaké tyčky, zápas byl vyrovnaný, samozřejmě Tatran  ukázal svojí kvalitu, rozhodla přesilovka, na které jsme inkasovali, měli jsme tam šance do prázdné brány, gólman to fantasticky chytil a pak jsme vlastně z druhého brejku ve stejné přesilovce inkasovali a to ten zápas trochu nalomilo, poté přišla nesmyslná ztráta ve středním pásmu, gól osm na šest, snažili jsme se, ale Tatran už byl dobře disciplinovaný, dobře bránil, ke konci jsme moc šancí nevytvořili," přidal komentář k nedělnímu derby trenér Michal Jedlička.

Ohlasy:



HIGHLIGHTS:



Související utkání

Utkání - Muži A
29.1.2023, Sportovní centrum Řepy
Tatran
8:6
3:4, 2:2, 3:0
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany