Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemka přehrála Chodov 9:8

I druhé utkání s Chodovem se podařilo zelenobílému týmu Bohemians proměnit ve vítězný. Stejně jako první derby s Chodovem, které bylo napínavé, tak i druhý boj přinesl nejen fanouškům mnoho nervového vypětí. 

V úvodních třech minutách bylo zaznamenáno vyloučení a 3 střely. Na úvodním buly byl úspěšnější domácí tým, který podržel Filip Forman. 20 sekund po začátku 1. třetiny byl náš kapitán vyloučen na 2 minuty za blokování florbalky. V čase 1:40 po dobře zakončeném brejku Buršíka, Bohemka otevřela skóre zápasu. V čase 2:20 byla zaznamenána vstřelená branka Ondruškou po asistenci Mikuláše Komárka. Započetím třetí minuty roztrhl pytel s brankami Tomáš Sýkora po skvělé přihrávce Jiřího Bauera. 

Po dalších třech vyloučení jsme se dočkali gólového nášupu od Bohemky. Nejprve dorovnal Patrik Šebek, který se trefuje přesně nad Hodíkovu nohu. Pavel Čihák připsal na naše konto třetí branku a nakonec po pěkné souhře domácích v přesilové hře se prosadil Jaroslav Petrák ze středu hřiště. Bohemians i nadále presují, ale jejich napadání končí faulem Kawuloka. Těsně před koncem se prosazuje Ondrušek z hostujícího týmu. 

Do druhé třetiny vstoupila pěkně Bohemka, kdy byla zaznamenána nádherná bomba Buršíka a domácí opět vedou o dvě branky. V čase 23:16 proměňuje Ondrušek nájezd po faulu Strnada. 25. minuta nám přinesla kros Maxy a střelu pod víko od Mikuláše Komárka. Bohemka hodně tlačila Chodov, ale proběhlo jen několik střel do dobrých bloků hostí. Komárek trefuje míček ze vzduchu po krosu Bauera, ale bohužel vysokou hokejkou. V čase 30:24 Patrik Šebek asistoval Řehořovi při střelbě šesté branky.

Střely na poslední chvíli měli na svědomí hráči z hostujícího týmu. Stejně jako v první třetině, tak i v druhé, útočná akce nakonec končila brankou, kdy se prosadil střelec Marek Vávra. 

Třetí třetina byla šťastnější opět pro Bohemku, která zaznamenala v úvodní třetí minutě sedmou střelbu míčku do Branky. Jan Řehoř si dobře poradil s odskokem po krosu Petráka. V čase 52:34 rychlou rozehrávkou Formana, dokázal Petrák usměrnit míček do sítě. Chodov v posledních minutách opět otáčí skóre až do vyrovnání 8:8. 

Páteční zajímavé utkání rozhodlo až prodloužení. Vošta podruhé sám na branku, ale Hyršl dobře zmenšil úhel a chytá. Rozhodující střelu provedl Martin Kisugite, který poslal klokany do vítězné pozice.

Hvězdami zápasu jsou Jan Řehoř z domácího týmu a Tom Ondrušek z hostujícího týmu.

,,Dva body jednoznačně nespokojenost, protože dneska jsme nedělali v té hře věci na kterých makáme a trénujeme. Nechali jsme Chodov na konci vyrovnat a vyhráli prodloužení, samozřejmě dva body se počítají do tabulky, ale nejsem 100% spokojený s dneškem," dodal komentář k pátečnímu derby trenér Michal Jedlička.

Ohlasy po zápase:

Highlights:


Související utkání

Utkání - Muži A
27.1.2023, UNYP ARENA
Bohemians
9:8pp
4:3, 2:3, 2:2, 1:0
Chodov

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians