Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemians porazili o bod Black Angels

Úvodní vhazování zápasu připadlo na stranu Bohemce. Až téměř po třech minutách první třetiny byly k vidění první střely, které měli na svědomí klokani. Po úvodní přesile klokanů si slovo vzali Black Angels, kteří předvedli svou efektivitu. Míček po střele Fryše, která se odrazila za bránu, našel Jakub Renčín a zametl ho za záda Zavřela. V čase 7:27 našel Malič v obraně domácích Formana, ten pouze zklepl míček na stranu Petráka, který srovnal stav zápasu. 

Filip Forman našel opět střílenou přihrávkou před bránou Petráka, střela ale mířila nad bránu. Ani Buršíkův pokus střelit ze středu hřiště nevyšel. V čase 10:57 Zavřel objímal svou tyč za účelem zastavení míčku po Burianově úniku, ten se ale nakonec zakutálel o centimetr za jeho záda a andělé se dostali opět do vedení. První třetinu svým skvělým zákrokem završil rozehrávkou Jana Baumana Řehoř, který ho překonal v souboji 1 na 1 a backhandem prostřelil Körbera.

Ve druhé třetině připadla úvodní buly Black Angels. Körber v čase 25:49 chytil míček a fantasticky našel Jakuba Bočka, který si už samotný na Zavřela věděl rady. Ze zápasu je naprosto zřejmé, že Körber byl v bráně velmi jistý a svými zákroky bránil klokanům ve střelbě dalších branek. První vyloučení přišlo v čase 29:58, kdy si šel 2 minuty odsedět Vojtěch Novotný a to za bránění ve hře. 

Bohemka dorovnala opět stav utkání v čase 30:23. Forman od mantinelu vyslal prudkou střelu, ke které se brankář nedokázal včas přesunout. O pár sekund později nastalo další vyloučení, Filip Neklan vyloučen na 2 minuty za bránění ve hře. Pouze dvacet vteřin od konce minulé přesilovky se klokani dostali do další, kterou tentokrát dokázali využít během jedné vteřiny.

V posledních pár minutách do konce druhé třetiny nasázeli andělé dvě branky našemu týmu. Domácí tým využil zmatku a dokázal si tak poradit se Zavřelem.

Lepší vstup do třetí třetiny měla Bohemka, vyhrála buly. Bohužel v čase 41:42 přišel zkrat, Čáslavu v úniku fauloval jeden z našich obránců a bylo nařízeno trestné střílení. Tento nájezd provedl Matouš Burian, ale doslova se zamotal do svých kliček a Hyršl s tímto nájezdem neměl problém. Vzápětí tuto chybu trestá Karel Petrák po nahrávce Filipa Formana. 

Doležal našel na středu Bačinského, který nechytatelnou střelou překonal Zavřela a vrátil domácím vedení. V čase 47:39  vyloučen hráč Filip Neklan z domácího týmu na 2 minuty za bránění ve hře. V 49. minutě už vypadalo, že se domácí ubrání, dokonce měli více šancí než Bohemians. V závěru však zasáhl Forman a srovnal stav zápasu na 6:6. Záhy klokani utkání překlápí ve svůj prospěch. Kawulok se v brankovišti předvedl jako ten nejdůraznější a bere si vedení. Šebek se prokličkoval od mantinelu až před Körbera a dlouhou rukou popostrčil míček do branky.

Náhle se ale listy obrátily a Burian přesvědčil všechny v hale, že bude střílet. Doležal se proto po jeho perfektní nečekané přihrávce nacházel ve snadné situaci. Black Angels srovnávají v čase 54:51 na 8:8. Doležal opět stál na správném místě a dokázal ze vzduchu sklepnout míček do Zavřelovy branky. Oba týmy se v přestřelce přetahovaly. Buršík vzal zodpovědnost na sebe a z dálky prostřelil Körbera. Domácí zas a znovu dorovnali stav na 9:9. Zavřel nejprve předvedl neskutečný zákrok, na pohotovou dorážku Buriana ale už nestačil.

Po prodloužení první buly pro Bohemians. Körber nejprve vyrazil střelu po Buršíkově kličce, na jeho dorážku ale už nestačil.

Nejlepšími hráči utkání byli Vilém Doležal za domácí tým a Filip Forman za hostující tým.

,,Myslel jsem, že o to více dnes budou zodpovědný a že se přesilovky už konat nebudou, že dokážeme hrát dobře z obrany a nedostávat góly, ale opak byl pravdou," okomentoval trenér Michal Jedlička

Ohlasy po zápase:

Sestřih ze zápasu:


Související utkání

Utkání - Muži A
22.1.2023, SH Kbely
Black Angels
9:10pp
2:2, 3:2, 4:5, 0:1
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany