Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Preview: Finále Poháru Českého florbalu

Superligoví muži vyráží do Brna, kde na ně čeká velký rival posledních let, který se opakovaně postaral o to, že jsme nepostoupili do semifinále play-off nejvyšší soutěže a rozhodně mu máme co vracet. Jak už je zřejmě všem známo, tím nejmenovaným rivalem je Sparta. 

Bude to velký boj a my doufáme, že z tohoto zápasu neodejdeme s prázdnou. Souboj o druhou nejprestižnější trofej se uskuteční dnes 17.1.2023 od 20:00 v Brně (MSH Vodova).

Klokany čeká druhé pohárové finále v historii klubu. V tom prvním si nevedli vůbec špatně, i když to bylo nakonec jen stříbro. 

Cesta klokanů do finále byla dlouhá a zapeklitá, ale není nic, s čím by si naši muži nedokázali poradit. Jediné zaváhání totiž přišlo hned v prvním zápase vrcholové části, kde Bohemians podlehli Boleslavi. Kromě této prohry si ale následně věděli rady s Chomutovem a Čelákovicemi a postoupili tak do 5. kola, ve kterém se střetli s Pelhřimovem. Ani zde pražský klub nečekalo nic složitého, neboť si se soupeřem poradil celkem snadno 13:1 a vydal se tak do osmifinále. V tom se florbalisté pod vedením trenéra Michala Jedličky utkali se superligovým celkem České Lípy a z divoké přestřelky, v níž padlo hned šestnáct gólů, odešli s vítězstvím 10:6. Také čtvrtfinále pro klokany neznamenalo velkou námahu a po příjemné třetí třetině, ve které Liberci nadělili sedm branek, se vydali do semifinále. 

Mnoho fanoušků si především myslelo, že naděje na postup do finále pro Bohemians končí. Soupeřem klokanů se totiž stal Tatran, do té doby v celé sezoně nikým neporažený tým, který byl ve skvělé formě a který si chtěl nadělit pod stromeček postup do boje o pohárový titul. V tomto zápase proti Tatranu hned ze startu utkání vypadalo, že se tak stane, neboť se Tatran prosadil již po padesáti devíti vteřinách hry. Pak ale Bohemians ukázali, že se tohoto nedobytného soupeře nezaleknou, dotáhli dvoubrankovou ztrátu a když v čase 55:27 srovnávali na 3:3, vše nasvědčovalo tomu, že mají velkou výhodu. Což se také potvrdilo. Již po dvaceti odehraných vteřinách prodloužení totiž florbalisté Tatranu nechali klokanům příliš volného místa na hřišti a Jakub Buršík tak svému týmu vystřelil postup mezi top dva pohárové týmy. Mimo jiné se Bohemians také stali jediným týmem, který za čtyři měsíce sezony 2022/23 zvládl Střešovice porazit.

Nezapomeňte našim klokanům držet palce a popřát jim mnoho štěstí, které na cestě za velkým vítězstvím budou potřebovat. Zápas můžete sledovat z pohodlí domova na platformě tvcom.cz

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians