Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemka v sobotním zápase neuspěla a domu si 3 body neveze

První zápas roku 2023 nepřinesl našim mužům velkou radost. Sobotní derby v UNYP aréně ovládly Královské Vinohrady. 

Bohemka byla již od 1. třetiny skvěle nastartovaná. Úvodní buly zápasu padla Bohemce. Bohemka byla hodně na míčku, ten jim ale v čase 3:35 vzaly Královské Vinohrady, který našim mužům uštědřily první gól. Šanci nepromarnil Matěj Horák, kterému asistoval Tomáš Gärtner.V čase 5:59 soupeři vrací úder Patrik Šebek, který po přihrávce Martina Kisugiteho vstřelil míček nad nohu přímo do branky a vyrovnává. V čase 9:25 zazářila opět Bohemka. Pěkná souhra druhé lajny domácích a Jaroslav Petrák po nádherné střele připisuje další bod týmu. 

V šanci se nacházel v čase 11:26 Rozkovec, který nebezpečně zakončoval po střele Veleby. Zápas v posledních minutách první třetiny nenabízel moc florbalových kombinací. Bohemka hrála hodně po mantinelech a Vinohrady bránily v kompaktním bloku. V 16. minutě Vinohrady z jednoho ze svých brejků nebezpečně zakončují, ale Zavřel jim jasně nedovolil, aby míček prošel skrz naší branku. Také pár nepřesností na obou stránách týmů a následně Rozkovec opět v šanci, kterou neproměnil.

Počet střel v 1. části: 14:8.

Ve druhé třetině jsme na hřišti mohli vidět první lajnu Bohemky v čele s Filipem Formanem. 22. minutu vyrovnal soupeř skóre svým gólem. Jednalo se o další dorážku Matěje Horáka, kterému asistoval Tomáš Gärtner. O pár sekund později střílí Jakub Buršík, který navázal na střelu Karla Petráka. V tomtéž čase je vyloučen hráč Radek Kužel na 2 minuty za hrubost. První přesilovka domácích zůstává doposud nevyužita. V největší šanci byl Petrák, který proměňuje a přidává do kapsy další gól. 

V 30. minutě ostřejší zákrok na Kawuloka a Bohemka rozehrává z rohu vlastní poloviny. Následně Petrák do boční sítě. V čase 35:40 se prosazuje dorážkou Daniel Gärtner s asistencí Tomáše Gärtnera z hostujícího týmu. První lajna domácích zavřela hosty na jejich polovině, ale Buršík svojí šanci překombinoval. Petrák jen do dalšího bloku SKV. Rychlá rozehrávka Vinohrad a Procházková střela končí za Zavřelem těsně před koncem 2. třetiny.

Střely ve 2. části: 8:11.

Třetí třetina a v první šanci byly Královské Vinohrady. Petrákova střela ze středu zablokována. Malič se dobře vrátil a zabránil protiútoku soupeře. Jakub Zavřel skvěle vychytal Hájkův pokus. Zavřel si poradil i se střelou Klápy, ale v čase 48:40 Vinohrady se ujaly vedení v zápase. Pěkná střela ze střední vzdálenosti od Daniela Gärtnera. Další střela přichází o necelou minutu později, ze středu tentokrát přes Virgu a Vinohrady vedou o dvě branky.

Bohemka v 53. minutě stále na míčku a hledá si prostory ke skórování, ale SKV zodpovědně a ze všech sil brání. Pěkná kombinace celé první formace a Kawulok snižuje. V čase 53:41 vyloučen Matúš Gajdoš na 2 minuty za zdržování hry. Klápa ve velké šanci, ale naštěstí pro domácí Zavřel chytá. Bohemians na útočné polovině a hledá si pozice k zakončení. Petrák přestřeluje z dobré pozice. Několik závarů před brankou a šancí domácích v posledních pár vteřinách před koncem utkání, ale brankář hostí byl skvělý.

Střely ve 3. části: 16:10.

Hvězdou zápasu za domácí tým je Ondřej Kawulok a za tým hostů Tomáš Gärtner.

,,Zápas se zlomil v prvních dvou třetinách, tam byl špatný vstup do toho zápasu, od začátku jsme nebyli v úplně nejlepším tempu a samozřejmě byl problém v té třetí třetině, kdy jsme vlastně dotahovali a potom ten zápas byl tak vyrovnaný, tak jsme dostali 3 góly přitom, když jsme do toho chtěli více šlápnout, dát nějaké góly, ten zápas si pohlídat, tak se stal opak a gól dal soupeř,“ okomentoval nejlepší hráč utkání Ondřej Kawulok.

Ohlasy po zápase:

HIGHLIGHTS:



Související utkání

Utkání - Muži A
7.1.2023, UNYP ARENA
Bohemians
5:6
2:1, 2:3, 1:2
Vinohrady

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians