Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemka proti Vítkovicím neuspěla

Závěrem blížícího se konce roku 2022 čekal klokany ve čtvrtek 29.12.2022 poslední zápas tohoto roku. S Bohemkou se utkaly Vítkovice se kterými klokani měli nevyřízené účty z minulé prohry. Bohužel, tento zápas nepřinesl našim mužům dodatečný dárek k Vánocům. Zároveň je Vítkovice poslaly zpátky na 4. místo.

Zápas se odehrál v naplněné hale na Dubině. Jednalo se o 17. kolo Livesport Superligy.

Pojďme se společně ohlédnout za děním v tomto zápase.

Již od první odehrané buly přešla Bohemka do útočných pozic, to jim ale nedovolil v čase 00:24 Bestič, který svým obranným zákrokem zastavil klokany. V čase 00:54 s vypětím všech sil zastavil pokusnou střelu Deliho bekhendem Hyršl. První velkou akcí se ale prosadil Karel Petrák. V čase 5:33 připsal Bohemce 1. branku.

V čase 6:51 Buršíkovu střelu zastavil Souča, který odrazil míček svou helmou. Kawulok svou šanci také promarnil, když mu Besta s Delongem odebrali míček, tak proměnili svůj první gól v čase 08:48. Besta svou akci chtěl proměnit i v čase 11:30, kdy zkoušel velkou silou prorvat míček do kasy, tomu však nevyšlo. V čase 12:07 nabírá soupeř opět na síle a vstřeluje tak druhý gól do naší branky. 2. branku připsal Vítkovicím Marek Matejčík bez asistence. Zakončením první třetiny se domácí obohatili o 3. gól, který vstřelil Jiří Besta bez asistence.

Počet střel za 1. část: 6:5.

Druhou třetinu nasadila Bohemka opět útočnou fázi. Po několika neúspěšných dlouhých náhozech zastavuje další střelu Šebesta. V čase 24:42 se na seznamu objevuje první vyloučení utkání. Vyloučen byl hráč Marek Matejčík za domácí tým na 2 minuty za sekání. Další vyloučení se zapisuje v čase 26:03, kdy byl vyloučen náš Martin Kisugite na 2 minuty za blokování florbalky. Ke konci 27. minuty se o 4. gól domácího týmu zasloužil Adam Delong, který napodruhé trefuje branku. 29. minuta přinesla hned 2 akce. Pátý gól vstřelený Adamem Delongem, kterému asistoval Matyáš Šindler. Mimo jiné přišlo střídání brankářů. Novým brankářem za klokany byl Jakub Zavřel. 

V tomto utkání s jistotou můžeme říci, že se nejlépe projevoval Adam Delong, který i nadále střílí jeden gól za druhým. Konkrétně v čase 34:33. To se ale však nelíbilo našemu trenérovi Jedličkovi, jenž se pokusil konfrontovat tento gól. O vyloučení nebyl ochuzen ani kapitán Filip Forman, který si musel odsedět 2 minuty za sekání. Bohemka si tak v následujících dvou minutách musela poradit bez anděla strážného. Poslední gól druhé třetiny si i nadále připisuje domácí tým. Branku vstřelil Martin Gattnar s asistencí Adama Palčinského. 

Počet střel ve 2. části: 6:1.

Na zakončení druhé třetiny navázal Martin Gattnar hned v první minutě první třetiny. Svému týmu připsal 8. gól. Asistoval mu u toho Jan Šebesta. V čase 44:44 vstřelil 9. branku Marek Matejčík s asistencí Lukáše Fukala.

Bohemce se podařilo vrátit úder soupeři a to v čase 48:31. Branku vstřelil Jaroslav Petrák, kterému asistoval Jan Malič. 

Poslední třetina byla rozhodně klidnější než 2. třetina. Hrálo se střídavě 6 nebo 5 na 5. Jakub Zavřel provedl skvělý zákrok v 54. minutě, kdy výborně vychytal Delonga. V čase 56:23 zatloukl 10. hřebík Ondřej Vítovec s asistencí Rostislava Gattnara. Nakonec 3. gólem zakončil 3. třetinu Jaroslav Petrák s asistencí Jana Řehoře.

Střely ve 3. části: 7:6.

Nejlepším hráčem za Vítkovice byl Adam Delong. Za tým Bohemians Jan Malič.

Rozhovory z utkání:

Highlights:


Související utkání

Utkání - Muži A
29.12.2022, SC Dubina Ostrava
Vítkovice
10:3
3:1, 4:0, 3:2
Bohemians

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians