Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemka porazila Liberec

Na středeční Auto Jarov School Match 2022 dorazilo neuvěřitelných 1 085 diváků. V UNYP aréně jsme hostili FBC Liberec, s kterým jsme se tuto sezónu utkali již po třetí za sebou a po třetí jsme také vyhráli.

Mezi hvězdy zápasu patří domácí kapitán Filip Forman a za hostující tým to je Jan Světlík. 

První minuty první třetiny připadly buly hostujícímu týmu, kteří začali první útok. V necelé minutě tak dal Liberec úvodní rychlou branku, kterou vstřelil Šimon Stránský s asistencí Prokopa Ferdana. Liberec se ujmul vedení a nacházel se i v několika šancích. V čase 3:29 první střela domácích, kdy Petrák přestřeluje branku. Závar se nacházel v čase 5:36 před brankou Liberce, ale Mück byl velice pozorný a nedovolil mu tak vstřelit branku. 

Zvrat v čase 5:43, kdy domácí tým FbŠ Bohemians vstřelil první gól utkání a vyrovnává s hostujícím týmem. Branku vstřelil Patrik Šebek, který se prosadil opravdu pěknou střelou po zemi, asistoval mu Samuel Virga. V 6. minutě musela být hra přerušena z důvodu zranění Stránského. V čase 8:34 Šoltys výborně zablokoval střelu Rozkovce do prázdné branky. Petrák pak z výběhu zablokoval Šoltyse. 

Jan Řehoř vstřelil druhý gól v čase 13:38, asistoval mu při tom Jaroslav Petrák, který proběhl po levém mantinelu a přihrál Řehořovi, který jen s jistotou vstřelil míček do branky a dostal náš tým do vedení. Přesně o minutu později přidává na účet Bohemky gól Jaroslav Petrák po přihrávce Virgy. 

Jakub Zavřel si také připisuje jisté zákroky po pokusu Dleskovy střely ze střední vzdálenosti. Domácí zatím většinu času byli na míčku a v posledních minutách 1. třetiny byl v šanci i Šebek, ale Mück zázračně chytnul střelu. 

První třetina u konce a počet střel v poměru 16:7.

Druhou třetinu byl na buly opět úspěšnější Liberec. V čase 21:48 po přihrávce Formana se ze vzduchu trefuje Buršík, který přihrává do karet týmu 4. gól. Na gól navázal i Karel Petrák, který se díky dorážce střely Filipa Formana prosadil v čase 23:19 a Bohemka tak dominovala včerejšímu utkání před pěknou kulisou. 

Po shlédnutí videa platí vstřelená branka Jana Světlíka, kterému asistoval Šimon Stránský. Liberec má na svém kontě zatím 2 body. Pěkná kombinace domácích v čase 26:48. Po přihrávce Kawuloka se trefuje Buršík, o kterém se může říct, že má v posledních zápasech střeleckou formu. Snaha Liberce prosadit se rychlým útokem byla zakončena pěknou střelou nad nohu, ale Zavřel stihl zareagovat a míček chytá. První vyloučení utkání přichází v 29. minutě, vyloučen byl hráč hostujícího týmu Radek Valeš na 2 minuty za nedovolené vrážení. 

Přesilová hra zatím bez větších šancí v následujících minutách. Buršíkova střela byla zablokována. Hráč Stránský byl v šanci, ale zabránil jí Zavřel, který byl nadvakrát skvělý. Hronek v samostatném útoku, ale Mück chytá. Hra se velice vyrovnala, Liberec měl několik šancí, ale stříleli těsně mimo nebo střely končily na těle Jakuba Zavřela. Mück zabránil v 37. minutě úsilí Karlu Petrákovi. Bohemka se snažila aktivně napadat, ale Ferdan s Václavíkem rozehrávku zvládli na výbornou.

V poslední minutě 2. třetiny vyšlo na povrch několik emocí na obou stranách a na obou stranách padly osobní tresty.

Počet střel za 2. třetinu bylo vyrovnaných 12:12.

Třetí třetinu padly buly i potřetí hostům. V 42. minutě začíná přesilová hra domácích. Petrák se prosazuje v přesilové hře po další přihrávce Formana. Gól poté vstřelí i Liberec, který je pro hostující tým 3. a zároveň posledním gólem utkání. V čase 47:31 v dobré šanci Světlík, který ale bohužel neproměnil střelu. Střela skončila na konstrukci branky, ta se pak odrazila směrem k Zavřelovi, který míček chytá. Dobisík připravil v čase 49:46 dobrou šanci pro Karla Petráka, ale ten se nedokázal prosadit. Velká chyba nastala v čase 51:34 a to v rozehrávce Šebka, Dlesk však nedokázal prostřelit Zavřela. 

Pěkná kombinace domácích a Jaroslav Petrák se znovu prosadil nahrávkou Martina Kisugiteho. V čase 57:39 Forman fauluje Stránského a Liberec opět na míčku v rohu. Šimon Stránský dostává v čase 58:19 2 vyloučení a to osobní trest a vyloučení za nesportovní chování. 

Bohemka dohrávala zápas v přesilovce a Stránský si neodpustil několik slov na výkon rozhodčích. 

Počet střel za 3. třetinu: 14:9.

,,Kdybych měl zhodnotit tu diváckou kulisu, tak za mě super, hala plná, hned se nám hrálo lépe. Mrzí mě že to není takhle na každý zápas, že ti lidé nechodí, ale dneska to byla super akce," zhodnotil nejlepší hráč utkání Filip Forman.

Pozápasové ohlasy nejlepších hráčů a trenérů:

Highlights:


Související utkání

Utkání - Muži A
21.12.2022, UNYP ARENA
Bohemians
8:3
3:1, 3:1, 2:1
Liberec

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians