Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Nedělní výjezd do Pardubic připsal našim mužům další 3 body na jejich konto

Poslední adventní neděli odstartovali muži v Pardubicích ještě ne zcela posledním zápasem tohoto roku. Naši klokani naservírovali soupeři nemálo gólů.

První třetinu začala Bohemka okamžitým pressingem. Haleš má v čase 1:34 svůj první zákrok. Naši muži vyřešili situaci 3v2 na zakončení ze středu. Prixův pokus, tedy pokus hráče z domácího týmu v klidu chytil náš brankář. V čase 3:10 našel Jaroslav Petrák Řehoře, který trefil míček do horní poloviny branky. Pro Haleše to byl však už těžký zákrok, a tak si Bohemka připisuje svoji první branku. Prix se opět nachází v čase 4:42 v dobré šanci, kdy střílel jen pár metrů od velkého brankoviště. Rozkovec zkusil střelu od levého mantinelu. Překvapil Haleše střelou lehce na nohu.

V čase 5:37 vstřeluje branku soupeře Patrik Rozkovec s asistencí Vojtěcha Bílka. Po dvou gólech Bohemky se na řadu dostávají i Pardubice, které jsou mimo jiné ve velké šanci. Ďopan se hnal do protiútoku, předložil míček na pravou stranu na Bínu, brankáře ovšem neprostřelil. V čase 9:35 je tým domácích oslaben o jednoho hráče, Jiřího Kohoutka, který si musel sednout na trestnou lavici na 2 minuty za bránění ve hře. 

V menším oslabení měly Pardubice gólovou šanci. Šmíd našel Žáčka, který trefil pouze brankáře. 12. minuta se připisuje na účet domácího týmu, kdy po střelbě Lukáše Kučery, kterému asistoval Adam Šmíd si připisují svůj první gól utkání. 

Hráč Bílek ztrácí míček na útočné polovině. Šmíd rozjel protiútok 2 proti jednomu. Přihrál druhému, kterým byl Kučera a ten trefil přesně na vzdálenější tyč.

Další vyloučení přichází v čase 12:57, tentokrát byl vyloučen Patrik Šebek z našeho týmu na 2 minuty za sekání. V čase 13:54 proběhla kombinace po ose Šmíd - Teichmann - Kučera. Kučera protáhl velkou šanci. Sporný souboj Šmída s Gajdošem proběhl o několik vteřin později, kdy došlo k přezkoumání videa, rozhodčí poté potvrdil svůj poslední verdikt - nájezd. Gajdoš ho proměnil kličkou do forhendu přímo do branky. Připisuje týmu 3. gól. V posledních minutách první třetiny proběhl kros Šmída na Prixe. Od levého mantinelu neprostřelil Hyršla. Snaha Bílka střelit míček ze středu nevyšla a neskončil v brance.

Počet střel za první třetinu je v poměru 8:9.

Druhou třetinu Bohemians pokračují ve hře na 2 formace, akorát jedna formace zatím nehrála, a nahradila jej formace Formana s Maličem, Kawulokem, Buršíkem a Petrákem. V čase 21:37 Bína nejprve netrefil přes míček, následně jednoruč předložil míček Kučerovi, který měl snadnou práci - trefit prázdnou branku. 2. gól připisuje Pardubicím Jiří Kohoutek s asistencí Milana Bíny. Forman posunul na pravý mantinel na Buršíka, proti tomu nikdo kvalitně nevystoupil, a proto mohl zamířit přesně do pravého horního rohu pardubické branky. V čase 24:22 odpinkává míček do branky Karel Petrák, který získal míček na středu a podařilo se mu protáhnout až na střed odkud prostřelil Haleše. Formanova formace zavřela domácí na jejich polovině a v připisování bodů za bodem pokračuje opět Buršík, kterému asistoval Forman.

V čase 31:14 navazuje na zvyšování počtu přestřelených branek Patrik Rozkovec s asistencí Šimona Hronka.

Černý v dobré příležitosti netrefil míček nad ležícího brankáře. Míček skončil vysoko nad brankou. Odložené vyloučení Pardubic v čase 34:45 a Bohemka drží míček. V čase 35:10 byl vyloučen Lukáš Kučera na 2 minuty za sekání. Na vyloučení navázal i Jakub Buršík, který seknul florbalkou Kučeru, jenž vybíhal ze středu. Zajímavá zákrok proběhl v 38. minutě. Teichman přihrál do předbrankového prostoru. Nikdo jeho nabídku nezhodnotil brankou. Po konci přesilovky Pardubic, šli hosté do protiútoku, střela ani nešla mezi 3 tyče. 

Počet střel ve 2. části 3:8.

Na úvod 3. třetiny si Forman namazal na chleba Šimáka v pravém rohu u mantinelu, přihrál na Karla Petráka a ten se trefil do branky. Opět přihrávka přes šířku obranné poloviny Pardubic a opět gól Petráka, tentokrát ale Jaroslava. 10. hřebíček zatloukl Jakub Buršík bez asistence a to v čase 49:08. Krásný zákrok provedl Hyršl, kterému střela Kučery skončila v jeho výstroji. Jaroslav Petrák s asistencí Jana Řehoře opět dává branku. 

V 51. minutě máme další vyloučení. Kapitán Filip Forman si musel odsedět 2 minuty za sekání. Prix našel na středu Kučeru, ten vymetl pavučinu v levém rohu branky hostů a připisuje svému týmu 3. branku. Jakub Buršík opět vyloučen na 2 minuty za sekání v čase 53:40. O necelou minutu později Teichman našel v předbrankovém prostoru Prixe, jeho úkol byl jasný, vstřelit branku domácího týmu, který byla rozhodně poslední pro domácí tým.

Bohemians až do konce utkání vstřelili 3 branky na vrch a s jistotou si připsali ohromné vítězství, které skončilo výsledkem 4:14. 

Nejlepším hráčem domácích je Jiří Kohoutek. Za tým hostů to je jednoznačně Jakub Buršík.

,,Dneska to bylo hodně podle představ, dneska se nám hodně dařilo, odskočili jsme a tím pádem jsme si dobře zahráli, zkusili jsme si spoustu věcí do útoku, samozřejmě Pardubice měly svý šance, měly tam protiútoky, trošku to řešení dneska neměly dobrý, samozřejmě jim scházeli klíčoví hráči a to je v těchto situacích znát,“ zhodnotil utkání trenér Michal Jedlička.

Rozhovor s trenérem:

Rozhovor s nejlepším hráčem utkání:

HIGHLIGHTS:




Související utkání

Utkání - Muži A
18.12.2022, SH Dašická Pardubice
Pardubice
4:14
1:3, 1:4, 2:7
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany