Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani si připisují další vítězství proti Ostravě

V pátek 16.12. se odehrálo 15. kolo LiveSport Superligy. Bystroň Group Ostrava jsme přivítali v UNYP ARENA. 

První utkání vyhrála Bohemka proti Ostravě v poměru 9:6, ve včerejší přestřelce opět vyhráli klokani poměrem 8:5. Hlavní oporou týmu Bohemians byl především Filip Forman a oporou Ostravy byl Marek Brauer.

 Utkání proti Ostravě bylo zajímavé už od samotného počátku zápasu, Ostrava totiž v první minutě předvedla výkon, který se projevil v čase 5:48, kdy branku vstřelil Ladislav Gál s asistencí Lukáše Herblicha. O 3 min. později však Zezulka vyrovnává a  vstřeluje svůj první gól s asistencí Patrika Šebka. Po snaze Chatrného, který se k dorážce už nedokázal dostat je stále stav utkání 1:1. Prvních deset minut můžeme říci, že Ostrava byla zatím lepším týmem na balónku. Bohemka ale otočila skóre zásluhou Patrika Rozkovce, který vstřelil branku. I v čase 11:31, tedy o několik málo vteřin později vstřeluje Jaroslav Petrák míček do branky, při tom mu asistoval Patrik Šebek.

Filip Šubert, hráč z Ostravy, náhle vstřeluje 2. branku v čase 14:30. Navrch přidává Lukáš Pešat doronávající gól.

Z pohledu hry nutno podotknout, že hra klokanů až na světlé momenty byla v první třetiny velmi slabá. Před ukončením 1. části se Šebek vynasnažil o další vstřelenou branku, nešťastně však zblokovaná střela proskákala brankovištěm.

Počet střel za první část bylo v poměru 8:10.

V druhé části bylo první buly pro Bohemians. Hned na úvod byli zelenobílí v šanci, ale z vynaložené síly nic nebylo. Ve 23. minutě vytváří Bohemka tlak na soupeře a snaží se jít za gólem. Forman vytváří tlak pouze do hráčů před ním. Ozimy má naději na další gól, ale vstřeluje mimo branku. 

I náš hostující tým čeká na šance, které ale nepřicházejí. Náš tým zatím nedokázal přesunout hru do zakončení i po přihrávkách mezi Forman, který nahrál Ozimymu, ten však posouvá přihrávku Buršíkovi. Buršík nahrává opět zpátky Formanovi. Z jeho strany byla přihrávka těžká na zakončení a tak nedokázal překonat gólmana hostů.

V čase 27:50 je vyloučen Vojtěch Zezulka za domácí tým na 2 minuty za bránění ve hře.Domácí si vedli v oslabení velmi dobře, chvíli po oslabení Ostrava otáčí skóre a Adam Chroma připisuje další branku. Nadále v útočení pokračuje Ostrava, která si v čase 30:21 připisuje další branku vstřelenou Ladislavem Gálem a odskakují tak na rozdíl dvou branek.

Domácím mezitím většina střel lítá mimo branku. Obratem se ale projevuje Buršík s asistencí Formana, který připisuje našemu týmu již 4. branku. Ondřej Kawulok se po tomto gólu snaží o další gól, z bezprostřední blízkosti Klinkovy branky se ale bohužel netrefuje. Ozimy v posledních minutách také usiluje o připsání si branky, místo gólu však trefuje tyčku. Ve 39. minutě hraje Ostrava druhou přesilovku zápasu. K zakončení 2. třetiny tu máme vyloučení z našeho  týmu, tentokrát Jakub Buršík na 2 minuty za sekání.

Střely ve 2. části 5:11.

Já bych řekl, že už to je naše taková klasika v těch zápasech, že máme nesmyslný výpadek. My vlastně toho soupeře tlačíme, pak dostaneme gól a sesype se a nakonec nám tam padne další. Musíme se toho vyvarovat jestli chceme dál vyhrávat a jestli chceme v play-off něco dokázat,“ pronesl Jakub Buršík ke zkratu ve druhé třetině, kdy Ostrava odskočila.

Vstupem do třetí části navázala Ostrava na pokračující přesilovku. Gál v čase 41:22 nedokázal zpracovat rozehrávku a nepřináší svému týmu branku navíc. V 44. minutě Bohemka v útočné fázi fauluje. Forman zblokoval střelu a pro Zavřela to byla jednoduchá práce. Fantastické zákroky přicházejí ze strany Zavřela, v čase 46:04 fantasticky zakročil proti hráči Ostravy. Domácí hráči mohou poděkovat Zavřelovi, který předvedl hned tři fantastické zákroky. Bohemka v čase 49:25 vyrovnává na 5:5 díky vstřelené brance Jakuba Buršíka s asistencí Filipa Formana. 

Deset minut před ukončením třetí třetiny vynaložila Bohemka všechny síly. Kluci nenechali nic náhodě a snažili se vyhrát v základní hrací době. Šebek předkládá Buršíkovi nahrávku a ten otáčí skóre. Jednalo se o opravdu kuriózní momenty ze strany Buršíka. 

Bohemka je v posledních minutách v tlaku. Buršíkova střela také mimo branku a hned za ním Gajdošovu střelu zastavil Klinka. Ze strany Ostravy střely končí nad brankou. 

Poslední čtyři minuty bylo o drama postaráno. Linka neskutečně vychytal Číháka. Domácí se nacházejí v pozici power-play. V tomto zápase nechybělo ani rozhodování o neuznání gólu ze strany rozhodčích, zda nedošlo k vysoké hokejce před vstřelením branky. 

Náš Jakub Buršík definitivně rozhoduje o výhře Bohemians. V čase 58:24 vstřeluje další branku, při tom mu asistoval Filip Forman. Dnes se tato legendární dvojice projevuje velmi dobře.

Máme tu poslední minutu do konce, kdy nechyběl další gól od našich mužů. Tentokrát na naše konto připisuje branku Ondřej Kawulok s asistencí Patrika Šebka.

Počet střel za 3. třetinu: 10:11.

Nejlepším hráčem za klokany byl zvolen Jakub Buršík, za Ostravu byl vybrán Lukáš Herblich.

,,Hrálo se mi dobře i když chvilku trvalo než jsem se do toho dostal. Jsem rád, že jsme vyhráli, že se nám to nakonec podařilo otočit a je to jedině dobře,“ zhodnotil v rozhovorech nejlepší hráč utkání Jakub Buršík.

,,Dneska se mi to hodnotí těžko, protože ta naše hra nebyla tak dobrá. Myslím, že první třetina nebyla tak špatná. Určitě jsme měli hodně šancí, gólman nás neskutečně vychytal, špatně jsme zakončovali, pak se nám to trošku vymklo kontrole, dostávali jsme góly a ten zápas jsme museli otočit,“ prozradil trenér Michal Jedlička.

Komentář trenérů a nejlepších hráčů:

Sestřih ze zápasu:


Související utkání

Utkání - Muži A
16.12.2022, UNYP ARENA
Bohemians
8:5
3:3, 1:2, 4:0
Ostrava

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany