Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
 Ženy nestačily na Tatran a prohrály 3:7

Úvodní buly padly našemu týmu. Tatran však ovládal míček a naše klokanky neměly příležitost jim ho vzít. I přes snahu ze strany Bohemky vytvářet tlak, domácí úspěšně blokovaly každou střelu. To se projevilo i v čase 6:26 kdy první branku utkání vstřelila po souhře se sestrou Simona Korbelářová. Několik vteřin na to Bohemka vypálila první střelu zápasu a hned úspěšně.

V čase 12:20 Bohemka vytváří útočné kombinace, které ale končí na hokejkách domácích hráček. Tatranu navyšuje ke konci 12. minuty skóre Radka Korbelářová, která zasunula balónek za záda brankářky Fraňkové.

Trestné střílení družstva Tatran Střešovice neproměnila Kateřina Seemannová. V čase 15:39 si však Seemannová po neproměněném trestném střílení zvedla náladu a před svými žáky navýšila skóre svému týmu na 3:1. 

Několika střelami také v posledních minutách 1. třetiny prověřila tatranská druhá lajna hostující brankářku Fraňkovou.

Hráčky Bohemians se dále snažily vytvářet tlak na útočné polovině. Gólmanka Eliška Drbalová ale zatím moc práce v domácí brance nevytvořila.

První střelu druhé třetiny si připisuje Tatran. Kačka Seemannová, plná elánu hned v první minutě druhé třetiny si připisuje přesný zásah a navyšuje tak opět skóre. 

Utkání je velmi tvrdé. Tatranky drží balónek a rozhodně si ho nenechají vzít. Eliška Drbalová si připisuje krásný zákrok po střele hostující hráčky a to v čase 23:17.

Hra je nahoru a dolu, ale Tatran opět vstřeluje další branku.

V čase 25:42 ohrožuje velmi nebezpečně tatranskou branku Lucie Veselá, domácí hráčky však na poslední chvíli reagují a situaci zachraňují. 

Hra pokračuje v opravdu velmi vysokém tempu. Čas 27:14 je nešťastný pro náš tým, za sekání byla na 2 minuty vyloučena Michaela Urbanová. Přes velké a tvrdě odehrané souboje, které se v následujících minutách odehrály, nakonec v čase 39:51 vstřeluje branku Karolína Mezerová z trestného střílení.

Třetí třetina opět začala ve vysokém tempu, kdy balónek lítá ze strany na stranu. Tatran se pokouší i o druhou přesilovku.V čase 42:09 se vydává Kateřina Strnadová posadit na trestnou lavičku na 2 minuty za sekání. Oslabení našeho týmu se projevuje v 44. minutě. Mariana Býčková proměňuje po přihrávce Barbory Lovíškové a Tatran si tak zapisuje úspěšnou přesilovku těsně před jejím koncem.

 Zápas se velmi přiostřuje a je dokonce vidět více než střel, jeden ostrý zákrok za druhým. Bohemka poslední minuty velmi tlačila a nemohlo to dopadnout jinak než brankou, vstřelenou Lucií Veselou s asistencí Karolíny Mezerové. 

V čase 52:54 hrozí i Tatran. Hermanová hraje ze středu a dostává klokaní brankářku do pozoru. Tatran opět našel nejlepší možnou odpověď na narůstající tempo Bohemky a střílí sedmou branku. I po další vstřelené brance drží Tatran Eliška Drbalová, která vytáhla neskutečný zákrok. 

V posledních minutách 3. třetiny spíše Tatran udržoval kontrolu nad celou hrou a žádné branky navíc nepadly. Tatranky tak postupují do finále Poháru Českého florbalu.

,,V dnešním utkání jsme udělali příliš mnoho chyb na to, abychom mohli pomýšlet na postup do finále. Děkujeme soupeři za utkání v příjemné divácké kulise,“ dodal komentář trenér Michal Vojáček.

Sestřih z Poháru:


Dále čtěte

Hnízdo pro klokany