Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Přestřelka v Liberci vítězná pro Bohemku, muži vezou 3 body

Do včerejšího utkání muži vstoupili pravou nohou. Již od začátku se klokanům dařilo. Úvodní buly získali Bohemians. Po snaze Valeše, který byl na míčku vychytal Hyršl jeho záměr, a tak soupeři nedal šanci na získání prvního gólu.

V čase 5:51 se prosazuje Čihák, který vstřeluje míček do branky. Snaha Petráka vstřelit další branku v čase 6:55 nevyšla, a tak boj přebírá Matúš Gajdoš bez asistence. V následujících minutách až do konce první třetiny se Bohemka snažila mít míček pod kontrolou.

Počet střel za 1. část bylo 9:10.

Druhá třetina se obratem změnila a domácí hrají přesilovku. V čase 20:18 je vyloučen Jakub Buršík na 2 minuty za bránění ve hře. To ale neodradí Filipa Formana, který vybojoval pro svůj tým míček. 

Na svou stranu ale náhle získává míček Valeš, jehož pokus o připsání si branky, zabránil Hyršl. V čase 24:50 si nakonec Liberec prosadil svůj první vstřelený gól o který se zasloužil Lukáš Macháč s asistencí Filipa Smutného. Rychlá odpověď ale přichází od Bohemky, když Mück přehlédl Gajdošovu střelu, a tak máme na kontě další branku.

O minutu později se Filip smutný ocitá před Hyršlem a tentokrát proměňuje. Na začátku 28. minuty nechal Liberec Maliče samotného před domácím brankářem. Malič tak střílí gól a asistuje mu u toho Čihák. 

Drsná se pak stala 31. minuta. Mück nabral na svá záda Formana, který měl leteckou chvilku. Rameno na rameno, to byl pěkný souboj Smutného a Formana. Dobře načasovaný náběh Formana v čase 34:14, který přidává další branku. 

V čase 34:54 je vyloučen Michal Václavík z Liberece za nedovolené vrážení. Tým domácích to neoslabilo a Kárník na dvakrát dostrčil míček za záda Hyršla, asistoval mu Tomáš Dlesk.

Počet střel ve 2. části v poměru 9:14.

Třetí třetinu získává buly opět Bohemka. První gól této třetiny si ale připisuje Liberec, kdy střelou z vlastní poloviny hřiště se trefuje Václavík. Boj Stránského přerušil opět Hyršl, který nádherně vyšvihl nohu proti jeho střele. Stránský se pokouší i nadále, ale trefuje tyč.

Liberec znovu nechává Řehoře osamoceného a střílí míček přímo do branky, asistoval mu Matúš Gajdoš. Nepřesnost nahrávek Liberce dokázali klokani využít. Branku vstřeluje Forman, kterému asistoval Malič. 

V čase 52:52 Janeček zablokoval střelu Kawuloka. Mück vleže dokázal předvést pěkný zákrok, ale Jan Řehoř s asistencí Patrika Šebka přinesli Bohemians další gól. Domácí Liberec zkusil hru v šesti, následně vstřelili branku. Po přezkoumání rozhodčích, kteří bedlivě zkoumali video, bylo rozhodnuto, že se tato branka neuzná.

Míček ve svém držení v čase 56:40 mají klokani, zbývají 3 minuty do konce utkání a Liberec stihl vstřelit svůj poslední gól utkání. Bohemka zápas završila konečným gólem, který byl přínosem navíc pro náš tým.

Jasný vítěz vyplul na povrch a my jsme rádi, že nám kluci přivezli další vítězství.

Střely ve 3. části v poměru 2:14.

Nejlepšími hráči za toto utkání byli Michal Václavík za domácí tým a Matúš Gajdoš za hostující tým.

,,Na zápas jsme se z minulého utkání připravovali zhodnocením předchozího zápasu, viděli jsme nějaká videa, řekli jsme si klíčové věci. Myslím, že ten Pohár byl z naší strany lepší, dneska to nebylo z naší strany tak dobrý, samozřejmě vyhráli jsme, ale ta hra dneska nebyla tak dobrá, jako první zápas. Liberec měl spoustu šancí třeba v první třetině, kdy to nevyužili. Podržel nás gólman a pak už jsme vedli o dost, takže to bylo trošku pod kontrolou, ale stejně nejsem dneska spokojený s dnešním výkonem,“ zhodnotil zápas trenér Michal Jedlička.

Ohlasy ze zápasu: 



Sestřih ze zápasu:



Související utkání

Utkání - Muži A
11.12.2022, SH Dukla Liberec
Liberec
5:10
0:2, 3:4, 2:4
Bohemians

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany