Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
13. kolo Livesport Superligy proti Spartě plné drama

V nedělní podvečer se v pražské UNYP aréně odehrálo 13. kolo Livesport Superligy. Tato hala je domovem pro oba týmy, právě proto se včera rozhodovalo nejen o třech bodech do tabulky, ale také o to, komu tato hala bude říkat ,,Pane.”

Připomeňme si, jak dopadl pro oba týmy poslední duel v rámci Livesport Superligy. Bohemians se představili v České Lípě, kde je čekala přestřelka. Byl to velice intenzivní a vyhrocený zápas, který byl pro každého fanouška velice atraktivní, pro trenéry byl spíše stresující vzhledem k množství gólů a vyhrocených soubojů. Bohemka však dokázala zvítězit a přivést si z České Lípy plný počet bodů. Zajímavostí tohoto zápasu bylo, že tři hráči dokázali vstřelit hattrick. 

Sparta Praha se dokázala v minulém kole otřepat z mdlého výkonu proti Chodovu a porazit Karlovy Vary vysoko, 11:3. I přesto, že zápas neproběhl bez komplikací, Sparta přijela do Karlových Varů pozdě a hráči neměli tolik času na rozcvičení. První třetina podle toho tak vypadala a Sparta pustila Karlovy Vary do více šancí než by zamýšlela. Sparta se však z toho nesesypala a od druhé třetiny dokázala mít zápas pod kontrolou, zabránit jakýmkoliv pokusům Varů, který jim hrozily hlavně z breaků a připsání 3 bodů do tabulky.

Nyní si ale rozebereme celé utkání. V 1. třetině úvodní buly zápasu získává na svojí stranu Sparta a zahajuje tak zápas prvním útokem. Naši muži však soupeři zamotali hlavu a hned jim v čase 1:04 vstřelili gól. Ze strany Jana Řehoře to byl opravdu dobrý pressing, který skončil úspěšně. Následovala krásná kombinace domácích. V čase 4:53 ovládají míček hosté, Koširovu střelu dokázal zablokovat Jaroslav Petrák a následný zákrok byl pro Hyršla tedy snadný. V čase 6:06 po střele Josefa Juhy s asistencí Mikuláše Krbce byl vstřelen do naší branky gól a tak remizujeme se Spartou.  

O minutu později vstřeluje branku náš tým. Nádherná krosová přihrávka Virgy a trefuje se Šebek. V 8. minutě  je vyžadována trenérská výzva Michala Jedličky, kdy branka Zouzala nebyla uznána a pokračuje se tedy za stavu 2:1 pro domácí. V čase 12:15 je vyloučen hráč Patrik Rozkovec na 2 minuty za zdržování hry kvůli druhé výzvě od trenéra klokanů, která nebyla úspěšná a Sparta tedy vyrovnávala. Síly sparty neslábnou a uštědřuje nám další gól. Přesilová hra využita Křenkem, který se trefuje krásně na rameno Hyršla. Ihned vyrovnáváme v čase 14:23, Petrák vstřelil výstavní bombu se kterou nemohl Beneš nic dělat. 

Zápas je opět vyrovnaný. 17. minuta přináší další vyloučení, tentokrát pro Spartu na 2 minuty za sekání. Přesilová hra pokračuje pro domácí tým, ale dobrou práci odvedl Košir, když podržel míček v rohu. Dobrý zákrok provedl i Hyršl proti Juhovi. Ukončení první části s výsledkem střel 10:9.

Do druhé části vstupuje pravou nohou Sparta, která ovládá úvodní buly. V Čase 21:34 Malič střílí, ale s jeho střelou se vypořádal skvělým zákrokem Beneš. O několik vteřin později je vyloučen Patrik Rozkovec na 2 minuty za sekání. I přes snahu Maliče po zásahu vysokou hokejkou se z nájezdu prosazuje Curney. Bohužel za několik minut přišlo další vyloučení, tentokrát na obou stranách a oba týmy hrály ve čtyřech. Vyloučen byl Jakub Buršík a Jiří Curney za hrubost. Po hře 4 na 4  se prosazuje Jaroslav Petrák a dorovnává stav. V čase 39:09 se opět prosazuje Jaroslav Petrák a posílá klokany do vedení, rovněž kompletuje hattrick.

Třetí třetina začíná lépe pro Spartu. V čase 46:06 se prosazuje Krbec po nahrávce Juhy a je opět vyrovnáno. 47:42, vyloučen Pruner na 2 minuty za hrubost. Klokani nedokázali proměnit přesilovku, co více, dokonce inkasovali branku ve vlastní přesilovce. Prosadil se Čermák po nahrávce Košira. Vyloučen Bílek na 2 minuty za bránění ve hře a Sparta má šanci pojistit si výhru v dnešním utkání. Tuto šanci nevyužívají i když mají šanci ve hře 5 na 3, kdy byl vyloučen Forman na 2 minuty za bránění ve hře. Vteřinu po vypršení trestu Formana se prosadil Curney a zpečetil tak výhru Sparty. Na poslední odpor se klokani vzmohli v čase 58:24, kdy se prosadil Forman a byla ještě šance na srovnání stavu. Bohužel klokani více nepředvedli a Sparta ovládla toto derby.

Konečný stav utkání je 6:7 pro Spartu.

Nejlepší hráč za Spartu byl vybrán Jiří Curney. Za domácí klokany to byl Jaroslav Petrák.

,,Do příštího zápasu si určitě dávat pozor na detaily hry, na speciální situace. Prohráli jsme si to sami, protože jsme nedbali důraz na věci, které jsem říkal," vyjádřil se k zápasu Jaroslav Petrák.

Sestřih ze zápasu:

Pozápasové rozhovory:


Související utkání

Utkání - Muži A
4.12.2022, UNYP ARENA
Bohemians
6:7
3:3, 2:1, 1:3
Sparta

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany