Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Pražské derby proti Panthers ovládly klokanky

Na sobotním utkání si klokanky smlsly na Panthers. Nejlepší hráčkou za domácí tým byla vyhlášena Nela Kočvarová. Za Panthers Praha byla nejlepší hráčka Eliška Zubová.

 Do první třetiny aktivně vstoupily naše ženy a hned ve 20. vteřině si náš tým připisuje první gól, střelkyní je Adéla Bočanová po nahrávce Natálie Bartošové. Hosté se prosazují z první šance a srovnávají stav utkání, střelkyní je Eliška Zubová. V čase 7:54 přichází brejk Panterů, ale střela končí těsně vedle. V 11. minutě přichází další brejk Panterek po chybě v domácí rozehrávce. 12. minuta se stává opět šťastnou pro klokanky, díky vstřelené brance Lucií Veselou je stav utkání příznivější pro klokanky.

V úvodu druhé části úvodní buly ovládají opět domácí. V čase 32:47 se po krásné florbalové akci mohla radovat z dalšího gólu Aneta Faltová, která se trefuje po krose Adély Bočanové. Na začátku 33. minuty je vyloučena Lucie Šindelářová na 2 minuty za bránění ve hře. O 3 vteřiny později, v čase 33:13, se trefuje Lucie Veselá v přesilové hře a navyšuje vedení domácích. V průběžných minutách se zatím hraje poklidný zápas, který nepřináší moc důrazné hry ani na jedné straně. O útok se pokouší Urbanová, míček však trefuje opět jen jednu z protihráček. 

Závěr druhé třetiny je bujarý pro Bohemians, kdy branku vstřeluje Simona Pálková s asistencí Karolíny Mezerové. 

I tuto třetinu začínají na míčku domácí. V první minutě přichází ostrý zákrok Mezerové. V čase 47:58 jsou domácí na míčku a opět zvyšují svůj náskok. Tento gól byl zároveň první extraligový pro Nelu Kočvarovou, která trefuje prostor mezi nohou a rukou hostující gólmanky. Zápas se stává opět klidným, domácí hledají prostor na útočné polovině, ale hosté pečlivě brání. 

Zvrat náhle nastává v čase 53:25, kde byla provedena pěkná krosa Havlové a zakončení Bočanové do prázdné branky. Z výběhu se prosazuje i Strnadová a zvyšuje vedení domácích už na sedm branek. Další pěkná střela domácích, po krosu Divišové se prosadila Hernandezová a stav je 9:1 a do konce utkání se již nezmění.

Konečný stav utkání je 9:1, na branku hostů, přesněji na Štěpánku Neumanovou, bylo vystřeleno 45 střel. Na domácí branku, na Kristýnu Karli, bylo vystřeleno pouze 12 střel.

,,Dnešní zápas byl hodně o naší trpělivosti, v první třetině jsme se ještě trošičku hledali a od druhé a třetí třetiny jsme to měli jako pod kontrolou, jsem rád, že jsme dali zase hodně gólů, takže nakonec spokojenost a věřím, že takhle budeme pokračovat dál, určitě bych rád pozval všechny fanoušky na příští neděli sem na Jedenáctku, od 14 hodin hrajeme s Boleslaví, tak nás přijďte podpořit,“ zhodnotil trenér Michal Vojáček.

Pozápasové ohlasy:

Highlights:




Související utkání

Utkání - Ženy A
26.11.2022, Jedenáctka VS
Bohemians
9:1
2:1, 3:0, 4:0
Panthers Praha

Související fotogalerie

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany