Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Bohemians ovládli nedělní derby proti Karlovým Varům

Klokani vstoupili do utkání skvěle a hned v čase 00:38 šli do vedení díky gólu Karla Petráka. Bohemka byla v první třetině jasně lepším týmem. Na branku soupeře se valil jeden útok za druhým a většina z nich byla gólová. Celkem bylo vstřeleno 5 branek. V čase 08:40 byl vyloučen Jan Zavadil na 2 minuty za bránění ve hře a klokani dokázali využít této přesilovky a v čase 09:24 se prosadil Jan Malič. Obrovské šance měli v čase 15:13 Jakub Buršík a Patrik Šebek, ale ani jeden z nich netrefil prázdnou branku. 

Naštěstí tyto chyby napravil v čase 17:12 Ondřej Kawulok a v čase 17:40 Jaroslav Petrák. Domácí šli do kabiny po první třetině velmi zkroušení.

 Ve 2. třetině začal aktivněji Hurrican, který přeci jenom začal bránit o něco lépe a v čase 24:20 si připisují gól vstřelený Jiřím Lebedou. Další gól do branky hostů vsítil Daniel Nicklas po nahrávce Michala Strachoty, tomuto gólu také pomohlo vyloučení Tomáše Hyršla na 2 minuty za držení. Ovšem výkon Varů šel opět dolu a inkasovali další branky. Na gól Daniela Nicklase pohotově v čase 28:40 odpověděl Ondřej Kawulok po nahrávce Jakuba Buršíka a hosté opět vedli o čtyři branky. V čase 36:47 byl vyloučen Patrik Rozkovec na 2 minuty za nedovolené vrážení. 

Toto vyloučení ovšem klokany nerozhodilo a ve vlastním oslabení dávají další gól, v čase 37:12 se prosadil Jakub Buršík. Dalším vyloučeným byl v čase 37:39 Jan Zavadil na 2 minuty za bránění ve hře. Hrálo se tedy 4 na 4, ale pro hosty nakonec zbyla chvilka na přesilovku a tu opět využil Jaroslav Petrák.

Na začátku poslední části si branku připisuje opět tým domácích, kdy v čase 40:32 vstřelil branku Filip Eliáš s asistencí Lukáše Macháčka (3:8). Poté přišla další dvě vyloučení, nejprve Jiří Šťovíček a poté Jan Řehoř. Vše se obratem mění v 44. minutě, kdy Filip Forman rozpoutá další kanonádu a postupně zvyšují náskok klokanů. V čase 45:06 bylo nařízeno trestné střílení pro domácí tým, ale Michal Strachota nepřekonal backhandem Tomáše Hyršla. 

Čas 45:58 a vyloučeným je Tomáš Smolka, kdy těsně před koncem vypršení jeho trestu hosté proměňují další přesilovku, i napodruhé Filip Forman vyzrál na domácího brankáře a zvyšuje tak stav na 3:10. Vzápětí navyšuje vedení Patrik Rozkovec a klokani vedou již o osm branek. V čase 47:39 bylo nařízeno další trestné střílení, ale ani tentokrát nebyl Tomáš Hyršl překonán, nájezd prováděl Ivan Tomčo. V čase 50:08 završuje svůj hattrick Filip Forman a hosté vedou 3:12. 

Nedůraz před domácí brankou končí v čase 52:41 gólem Karla Petráka. Poslední branku klokanů si připisuje Matúš Gajdoš po nahrávce Drahoslava Pastora. V čase 54:51 si domácí po pěkné akci Michala Zemana a Matyáše Velca přidávají alespoň čestný zásah.
 
Konečný výsledek pro tento zápas je 4:14, naši kluci si vezou zasloužené vítězství domu.
 
,,Výsledkově je to pro nás určitě super, dali jsme hodně gólů, moc jsme jich nedostaly, což se nám v letošní sezoně moc nedaří,“ zhodnotil Filip Forman.
 
 A-tým si tak připisuje druhé vítězství v řadě a i po tomto víkendu se udrží v nejlepší čtyřce ligy. Příští týden čeká kluky utkání proti České Lípě a derby proti Spartě, na kterém bude rozhodně o drama postaráno.
 
,,Jsem rád, že jsme do toho zápasu vstoupili dobře, že jsme vedli od začátku, protože jsme Karlovým Varům vzali tu sílu a tu energii, byla tam sice pasáž, kdy se trochu dotahovali nególově, kdy se nám trošku na začátku té druhé třetiny nedařilo dávat góly, ale pak jsme to zlomili a pak už to bylo jenom o tom kolik gólů dáme, samozřejmě nejsem úplně spokojený s tou hrou, protože jsme tam měli spoustu ztrát, spoustu breaků, takových nepřesností, takže to potom budu muset ještě s klukama probrat, ale celkově bereme 3 body, výsledek také není špatný, takže jsme spokojení,“ zhodnotil nedělní utkání proti Varům Michal Jedlička.

Ohlasy po zápasu:

Sestřih z utkání:


 
 

Související utkání

Utkání - Muži A
27.11.2022, HMS Karlovy Vary
Hurrican
4:14
0:5, 2:3, 2:6
Bohemians

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians