Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
FbŠ Bohemians vs. Tatran Střešovice 5:11, zelenobílí podlehli Tatranu

V pondělí se odehrálo 10. kolo Livesport Superligy. Domácí FbŠ Bohemians přivítali ve sportovní hale SK Slavia Praha Tatran Střešovice. Derby mezi oběma kluby nabídlo opravdu hodně k vidění. Pojďme se tedy podívat co všechno přineslo divákům toto utkání.

Nejprve začneme netradiční věcí. Bohemians udělalo hezké gesto a spolu s diváky poděkovalo hráčům z obou týmů za reprezentaci na mistrovství světa. Hráčům poděkoval osobně zastupitel MČ Praha 10, pan Bc. Radek Lojda. Jako vážený host tohoto utkání provedl symbolické úvodní buly. Taktéž dorazil náš maskot. Klokan rozdával radost během utkání a při přestávce s ním probíhaly soutěže. Ale teď už se pojďme podívat na průběh utkání.

První třetina nabídla hned 5 gólů. Nejprve se dvěma rychlými góly se dostal do vedení Tatran. Ovšem v čase 4:11 se prosazuje Ondřej Kawulok po nahrávce Filipa Formana. Následovalo dlouhých deset minut hry, kdy oba týmy předváděly skvělou hru, oba gólmani předváděli skvělé zákroky. V čase 13:30 bohužel Jakub Zavřel nedosáhl na střelu Šindeláře a Tatran tak opět navýšil své vedení o dvě branky. Po třetím inkasovaném gólu klokani zabrali a začali na Tatran tlačit a nakonec z toho v čase 19:00 těžili. Branku vstřelil Jan Malič po nahrávce Jakuba Buršíka. Do konce první třetiny už gól nepadl a klokani šli do kabiny s pocitem, že mají na to, dorovnat stav utkání a porazit Tatran.

Začátek druhé třetiny patřil více Tatranu, který se snažil navýšit svůj náskok nad domácími hráči. Ve 23. minutě mohlo být srovnáno, ale Tomáš Jurco předvedl dva fantastické zákroky za sebou a podržel tak Tatran v těžké chvíli. Po skvělém tlaku klokanů přišla slabá vteřinka a Tatran v čase 24:18 navýšil svůj náskok o dvě branky. O gól se postaral Němeček s Benešem. Na začátku 29. minuty přišla obrovská šance na snížení, Karel Petrák po crossové přihrávce od Řehoře trefil pouze bránícího hráče. Bohužel v čase 29:22 se trefuje Hanák a Tatran zvýšil svůj náskok o tři branky. Po půlce základní hrací doby byl vyloučen Pavel Čihák za sekání. Klokani se dokázali ubránit v oslabení. V čase 37:03 přidává Šimek další gól, Tatran tak vede 2:6.

Vstup do třetí třetiny se více vydařil klokanům. Hned v 42:10 se trefuje Karel Petrák a o dvě minuty později snižuje náskok Tatranu Jakub Buršík. Klokani se dostali do tempa a opět byla velká šance na dorovnání utkání, tribuny se otřásaly pod fandícími diváky, kteří podporovali a přáli si výhru Bohemians. Bohužel v čase 45:06 přichází další gól do branky domácích. Tentokrát se prosadil Kreysa, který se nemýlil po nahrávce od Mühlfaita, Kreysa zůstal sám nikým neobsazen nad velkým brankovištěm a potrestal tuto chybu. Po tomto gólu přišla dvě vyloučení na straně Tatranu, nejprve byl vyloučen Šimek za sekání, poté Meliš za zbytečné dohrání souboje, kdy doslova naletěl do zad Janu Maličovi a narazil ho na hrazení u tribuny. Klokani zkusili hrát přesilovku bez brankáře. Celkové rozhodnutí o vítězi tohoto derby přišlo v čase 50:35, kdy Němeček trefuje prázdnou branku a kompletuje tak hattrick. Hanák taktéž trefil prázdnou branku a Tatran vedl o pět branek. Klokani se ještě v závěru vzmohli na odpor, kdy se v čase 55:12 prosadil Šimon Hronek. Do konce utkání padly ještě dva góly do branky domácích, nejprve Hanák, který zkompletoval hattrick a Šimek.

Tatran udělil klokanům porážku v podobě 11 gólů a dále tedy zůstává neporažen. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jakub Buršík se třemi kanadskými body. Jakub Zavřel předvedl v tomto utkání několik dobrých zákroků a určitě několikrát podržel svůj tým.

Související utkání

Utkání - Muži A
21.11.2022, SH SK Slavia Praha
Bohemians
5:11
2:3, 0:3, 3:5
Tatran

Související fotogalerie

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany