Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kalmarsund Floorball Cup 2022

Naše mládežnické týmy čeká účast na mezinárodním turnaji. Už zítra v podvečer vyrazí do švédského Kalmaru, kde se uskuteční první ročník mezinárodního mládežnického florbalového turnaje Kalmarsund Floorball Cup 2022. Hrát se bude od čtvrtka do neděle a bude to obrovský florbalový zážitek. 

Kalmar je totiž město florbalu zaslíbené a ne náhodou se tamní florbalisté letos probojovali do švédského superfinále, kde získali stříbrné medaile. Přispěl k tomu i náš odchovanec Martin Forman, který zde působil v pozici asistenta trenéra. 

Tým FBC Kalmarsund se může pochlubit skvělým zázemím, které bude tento turnaj hostit a naši hráči a hráčky se mohou těšit na výborné florbalové podmínky.  

Na pocity před výpravou jsme se zeptali také šéftrenéra klubu, Tomáše Grigara"Jsem moc rád, že se nám po předchozích covidových sezónách podařilo opět zorganizovat zahraniční turnaj. Do Kalmaru jedeme letos poprvé a s velkou spoustou týmů a hráčů, takže věřím, že bude celá výprava úspěšná a plná nových zkušeností a zážitků. Na cestách a turnaji strávíme téměř týden, takže za turnajem stojí spousta práce jak klubu, tak také samozřejmě jednotlivých trenérů našich mládežnických kategorií. Bude velmi zajímavé vidět některé naše hráče poprvé v cizině v porovnání s nejlepším světovým florbalem.," 

Na turnaj je přihlášeno téměř 130 týmů ze Švédska, Česka a Slovenska. Bohemku bude reprezentovat 9 týmů v dívčích i klučičích kategoriích, konkrétně 6 chlapeckých a 3 dívčí týmy. Po rozkliknutí se dostanete na rozpis zápasů jednotlivých týmů:

FBŠ BOHEMIANS B13 (2009) 

FBŠ BOHEMIANS B14 (2008) 

FBŠ BOHEMIANS B16 (2006) 

FBŠ BOHEMIANS B17 (2005) 

FBŠ BOHEMIANS HJ18 

FBŠ BOHEMIANS GIRLS 13/14 (2008) 

FBŠ BOHEMIANS G15 (2007) 

FBŠ BOHEMIANS G17 (2005) 

FBŠ BOHEMIANS DJ18 

Jak se na turnaj těší mladší žáci? "Do Kalmaru se všichni moc těšíme. Je to náš první zahraniční turnaj a jak všichni tušíme, švédský florbal je na vysoké úrovni. Ve skupině máme dva švédské a jeden český tým. Chtěli bychom se minimálně přiblížit výsledku z PFC, kde jsme obsadili 3. místo. Doufáme ale, že se dostaneme ještě dál a uděláme pro to maximum. Jsem moc rád, že jsme se sešli v dobré sestavě. Bude to skvělá zkušenost i zážitek a posune nás to zase o kus dál. Těšíme se na čas strávený společně s partou kamarádů i ze starších kategorií. Bude to jízda! Trenéři, máte se na co těšit. ;-)"  slibuje Matěj Maršálek

Přehled všech zápasů a výsledky jednotlivých týmů naleznete na hlavní stránce turnaje Kalmarsund Floorball Cup 2022. Informace o turnaji a fotky Vám přineseme i na našich sociálních sítích, na Facebooku a Instagramu

Klokani a klokanky, přejeme Vám hodně štěstí!  

BOHEMKA DO TOHO!  

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians