Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Luky Bureš o turnaji PFC 2022

Na turnaj Prague Floorball Cup jsme se těšili už dlouho.

Na turnaji se hraje s týmy z celé republiky a každý zápas je v jiné hale po Praze. Je to super atmosféra.

První páteční zápas proti Fbk Orlicko Třebovsko byl ze začátku vyrovnaný, ale druhou polovinu jsme se rozjeli a dávali jeden gól za druhým. Zápas jsme vyhráli 14:2 a pořádně nás to nabudilo.

Druhý zápas v sobotu ráno proti Kanonýrům Kladno byl už od začátku vyrovnaný a dramatický. Každý dal jeden gól. Druhou polovinu jsme však polevili a dostali dva góly z rychlých breaků. Zápas jsme prohráli 1:3 a všechny nás to pořádně naštvalo.

Třetí zápas proti Štírům České Budějovice jsme makali, co to šlo a snažili se využít každé šance. Dali jsme góly, ale soupeř to nevzdal. Inkasovali jsme dva góly z breaku a už jsme vyhrávali jen o jeden. Zápas jsme nakonec vyhráli 3:2 a postoupili jsme do play-off skupiny A.

První zápas play-off jsme hráli v neděli od 10h proti Snipers Bratislava. Už ze začátku jsme dali dva góly, ale soupeř vyrovnal. Pak jsme dali další gól, ale chvíli před koncem rozhodčí pískl nájezd. Soupeř proměnil a bylo vyrovnáno. Šlo se do prodloužení. Ke konci prodloužení jsme však dali rozhodující gól na 4:3 a postoupili do čtvrtfinále. Měli jsme velkou radost. Pak následoval rychlý přejezd na halu Třebešín.

Čtvrtfinále proti Panterům bylo důležité. Proto jsme do toho šli od počátku na maximum a postupně jsme dali 3 góly. A soupeře jsme stále drželi a nemohl dát žádný gól. Až v poslední minutě jsme jednoho inkasovali vlastní chybou. Vyhráli jsme 3:1 a postoupili do semifinále.

Opět následoval rychlý přejezd na Zelený pruh na semifinále, které jsme hráli proti Fbc Písek. Byli jsme už všichni hrozně unavení a to se pak ukázalo i v celém posledním zápase. Celý zápas byl soupeř rychlejší a přesnější. Postupně jsme inkasovali pět gólů. Chyběla nám už energie a důraz. Zápas jsme nakonec prohráli 0:5 a skončili celkově třetí v turnaji.

Turnaj jsme si moc užili. Atmosféra a podpora na tribunách byla dokonalá. Za třetí místo jsme dostali pohár a medaile. Turnaj byl tedy úspěšný. Jsem rád, že máme tak super tým.

Autor: Lukáš Bureš (mladší žáci)

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany