Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Adéla Bočanová před play-off:

Při výběru soupeřů ukázala FBC Ostrava právě na pražské Klokanky. FBC to nebude mít ale vůbec jednoduché! Klokanky jako jediné mimo top čtyřku  v letošní sezoně dokázaly FBC obrat o body, když v prvním vzájemné zápase v základní části rozhodlo až prodloužení 4:5. Druhé utkání sice Ostrava vyhrála, ale Klokanky jim dokázaly dát zabrat 4:6. 

Klokanky čekají první dvě utkání na půdě FBC. Před utkáním jsem tak vyzpovídala kapitánku Adélu Bočanovou. 

Ahoj Áďo, jak bys zhodnotila zpětně sezónu? 

Ahoj, Základní část hodnotím víceméně kladně, za posledních pět let jsme získaly nejvíc bodů v tabulce, naše hra měla stoupající tendenci, připsaly jsme si cenné skalpy týmů nad námi. K úplné spokojenosti chybí pár zbytečně ztracených bodů, které by nás v součtu posunuly na 4.příčku.

 Do play-off si vás vybrala Ostrava, koho jsi ty čekala? 

Původně jsme očekávaly, že zbydeme na 4. Tatran. Nicméně ve florbalových kuloárech se začalo o volbě Ostravy spekulovat, takže při samotné volbě mě to již nepřekvapilo.

Jak myslíš že budou utkání s Ostravou probíhat? 

Očekávám boj. Duely v základní části ukázaly, že nás čekají napínavé zápasy a že určitě není předem nic rozhodnutého i když je Ostrava dle papírových předpokladů mírným favoritem.

Čím můžete FBC porazit a na co si naopak dát pozor? 

Čím soupeřky můžeme porazit samozřejmě nemůžu prozradit, ale je jasné, že se budeme soustředit na naši hru, budeme se rvát v každém střídání o každý prostor na hřišti a musíme eliminovat silné stránky soupeřek. Víme, že má Ostrava silné individuality a na co a na koho si tak dát pozor. Jsme ale v play-off, takže určitě i Ostrava chce předvést kvalitní týmový výkon a nemůžeme tak nikoho podcenit.

Co bys vzkázala divákům?

Divákům chci určitě vzkázat ať nám věří a fandí a že se můžou těšit na velkou bitvu, ve které se budeme rvát až do posledního dechu.

Autor: Julie Chaloupková 

Související utkání

Utkání - Ženy A
26.2.2022, ČPP Aréna Ostrava
Ostrava
11:3
8:4, 4:2, 10:0
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany