Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Letní soustředění v Kutné Hoře: Informace pro nováčky

Vzhledem k tomu, že na letošní soustředění pojede mnoho nováčků, připravili jsme si pro Vás podrobnější informace k tomu, jak to na našem soustředění vypadá.  

Program celoklubového soustředění je koncipován tak, aby se ho mohli účastnit všichni členové našich týmů, a to již od 5 let. Děti jsou rozdělené do tréninkových skupin dle věku a budou tak ve skupině se svými kamarády ze sezóny. 

Jak vypadá náš den na soustředění? 

Ráno pro nás začíná společnou rozcvičkou. Další sportovní program je pro děti připravený v hale, kde se soustředíme především na florbalové tréninky a zdokonalování florbalových dovedností. Venkovní hřiště nám umožňuje věnovat se řadě dalších sportovních aktivit i mimo florbal a užívat si čerstvého vzduchu a zábavy v okolí sportovních hal.  

Během celého dne je pro děti zabezpečená bohatá strava několikrát denně. Mimo snídaně, oběd a večeři je pro děti připravena svačina a druhá večeře po večerním bloku sportovních aktivit a tréninků. Po celou dobu soustředění je přítomen vyškolený zdravotník, který ošetří případná drobná zranění. 

Co si o soustředění myslí trenér mládeže z akademie Bublina Areny, Tonda Palatínus? “Podle mě je to jedna z nejdůležitějších akcí v sezóně, protože dává možnost intenzivně se věnovat všem věcem, na kterých pracujeme a kterými se chceme prezentovat. Nabízí velké množství času na zdokonalování už známých dovedností a návyků a zároveň na pochopení nových věcí. Kromě toho je to asi nejpřínosnější akce stran tvoření a utužování kolektivu, protože spolu všichni trávíme celý týden 24/7.” 

Děti se dále mohou těšit na zajímavý doprovodný program, který nebude chybět ani letos. Kromě veškerých sportovních aktivit během dne v hale a venku mají děti společný program v klubovně, kde se společně s trenéry věnují videu, vzdělávacím přednáškám a také různým teambuildingovým hrám. Již tradičně nás čeká celodenní výlet. Nová lokalita soustředění přináší více možností na regeneraci a zábavu. Pro naše nejmenší klokáňata od 5 let je připravená celotáborová hra, během které po celou dobu soustředění budou soutěžit mezi sebou. Závěrečný den se neobejde bez tradičního společného turnaje, kde si děti zahrají napříč kategoriemi proti sobě. 

Na doprovodný program zve také trenér mládežnické složky na Bublině, Honza Grmolec: “Děti se, mimo tradiční lákadla soustředění, mohou těšit na novou lokalitu. V Kutné Hoře využijeme všechny možné sportoviště od moderní haly, přes venkovní hřiště až po koupaliště nebo třeba bobovou dráhu. Nebude chybět ani celodenní výlet po okolí a samozřejmě se budeme hlavně soustředit na florbalovou přípravu na novou sezónu.” 

Trenér dívčích kategorií, Václav Louda: “Soustředění je podle mých zkušeností nejdůležitější sportovní týden v roce. Pokrok, který děti udělají jak v technice, tak ve vnímání hry nelze nahradit žádným počtem tréninků a zápasů. Důvod, proč je soustředění tak důležité, je však ještě jiný. Děláme týmový sport a více než dovednosti vždy ve výsledku rozhodují vztahy, spolupráce a nastavení týmu. Vazby, které se na soustředění vytvoří jsou nenahraditelné a přetrvávají roky. V neposlední řadě zde děti rozvíjejí odolnost a houževnatost, což je nesmírně důležité pro úspěch nejen ve sportu, a v dnešním světě stále ubývá míst, kde se tato kompetence přirozeně rozvíjí.” 

Jak to vypadalo na soustředění loni v Rokytnici? Podívejte se na video s komentářem některých našich členů:  

Podrobnější informace naleznete v článku ZDE.

Přihlášky jsou nyní v plném proudu a pokud ještě nejste na soustředění přihlášeni, využít můžete e-přihlášky v Členské sekci, nebo e-mail soustredeni@fbsbohemians.cz.  

Kontaktujte nás!  
V případě dotazů se obracejte na Tomáše Grigara na e-mailu: soustredeni@fbsbohemians.cz nebo volejte +420 728 351 446 



Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany